SLEUTEL 8 

 VOLHARDING 

De waarheid komt boven als je contact maakt met Volharding. Dan ontdek je waar je echt toe bereid bent als het om jouw roeping gaat. Hoe graag wil jij in vrijheid creëren? Hoever ben je bereid te gaan? Velen komen ver genoeg om iets in hun leven te veranderen, maar slechts weinigen realiseren zich wat er écht voor nodig is om tot stand te brengen wat je diep van binnen wilt.

Als je goed kijkt naar de blauwdruk met 13 sleutels op de inlogpagina en je volgt de witte pijltjes vanuit het centrum naar buiten, dan staat Volharding in het verlengde van sleutel 2: Passie. Om de energie van passie naar buiten te brengen en door te voeren in alles wat je doet, moet je kunnen doorzetten. Je moet bestand zijn tegen de tegenslagen die je op je pad krijgt en die jou testen in je verlangen om een succes van je leven te maken. Met passie alleen kom je er niet. Het vuur in jezelf moet ook in moeilijke tijden blijven branden en dat kan alleen als je sterk genoeg bent om 't onder alle omstandigheden gaande te houden.

Passie helpt je uit de startblokken. Volharding brengt je naar de finish. Leer om te gaan met de strijd die je onderweg moet leveren. Leer om ervan te houden! Juist de zware periodes maken de reis speciaal. Dat zijn de fases waarin je groeit en jezelf op een dieper niveau leert kennen. Accepteer dat er altijd een horde op je wacht in je leven en dat het goed is. Geef niet op wanneer het moeilijk wordt en twijfel niet aan de route die je gekozen hebt, want het hoort bij jouw mentale ontwikkeling. Leef geen leven van tijdelijk plezier en genot, maar investeer in vandaag om er in de toekomst iets beters voor terug te krijgen. Iedereen kan dromen van een leven vol passie, maar niet iedereen krijgt het ook. De vraag is: ben jij een van de weinigen die 't zich toe-eigent?

LEEF GEEN LEVEN VAN TIJDELIJK PLEZIER EN GENOT, MAAR INVESTEER IN VANDAAG OM ER IN DE TOEKOMST IETS BETERS VOOR TERUG TE KRIJGEN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Volharding, die je de kracht geeft om in moeilijke fases door te zetten en de verleiding tot opgeven te weerstaan. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

RITUEEL

Misschien niet het leukste ritueel van allemaal, maar zeer goed voor je mentale kracht! Als je de komende dagen onder de douche gaat, eindig dan met koud! Draai de knop zo ver mogelijk terug tot je niet meer kan. Laat het koude water over je lichaam spoelen en dan vooral in je nek. Terwijl je dit doet, prent jezelf dan in dat je jezelf hiermee voorbereidt op moeilijke tijden die voor je liggen. Stoom jezelf energetisch klaar voor wat er ook mag komen en realiseer je dan: jij kan alles aan!

Houd dit ritueel een paar dagen vol en je zult merken dat je eraan gewend raakt en je je automatisch sterker voelt. Als je al gewend bent om koud te douchen, probeer je grens dan te verleggen door bijvoorbeeld een keertje een koud bad te nemen.

WERKBOEK

Open je werkboek en blader naar de pagina 16 en 17. Geef antwoord op de vraag:

Wat helpt mij om niet terug te vallen in oude gewoontes?

Visualiseer eerst bekende situaties waarin je voelt dat je negatief bent en dreigt terug te vallen in gewoontes die jou niet verder helpen. Denk ook aan tegenslagen die je in het verleden hebt gehad waar je van moest herstellen en die je niet wilt laten herhalen. Formuleer vervolgens jouw strijdplan. Hoe ga je om met momenten van zwakte, waarin je geneigd bent om terug te vallen op oude gewoontes? Noteer alles wat er in je op komt.