SLEUTEL 4 

 THUISKOMEN 

De vierde sleutel die we tegenkomen op onze reis, is de frequentie van Thuiskomen. In dit geval vertalen we dat als thuiskomen in het aardse. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn, want de wereld is geen plek waarin we ons altijd en overal thuis voelen. Zoals we met elkaar en onze planeet omgaan, zijn we hard bezig om het leven op aarde te vernietigen en dat gegeven krijgt de laatste jaren steeds meer effect op ons. Hoewel het merendeel van de mensen zich er niet mee bezighoudt, hebben we op onbewust niveau allemaal wel eens last van vluchtneigingen. De frequentie van Thuiskomen kan je weer terugbrengen in het hier en Nu en je perspectief over wat er gaande is in de wereld veranderen, zodat je weer de positieve kant van ons groeiproces kunt belichten.

De basisangst die gekoppeld is aan Thuiskomen, is de angst om te leven. Dit klinkt een beetje vreemd, net of je liever zou willen sterven, al is het niet zo dramatisch. Angst om te leven is je niet thuis voelen in de belevingswereld waar je voor hebt gekozen. Dit kan gaan over je familie, je woonomgeving, het land waarin je geboren bent, alsmede een groep of stroming waar je onderdeel van bent (geweest). Je voelt je niet verbonden. Je voelt je anders dan de rest, althans: dat ervaar je zo. In werkelijkheid ben je bang voor het avontuur waar je voor gekozen hebt.

Het mooie van de sleutel Thuiskomen, is dat deze je automatisch losmaakt van de vooroordelen die gekoppeld zijn aan de angst om te leven. Het geeft je het inzicht dat je negatieve kijk op de wereld niet op waarheid gebaseerd is, maar puur te maken heeft met het niet willen aanvaarden van het leven zelf. Dit maakt een einde aan vluchtgedrag en geeft je het vertrouwen om je eigen weg te gaan, met alle successen en risico’s van dien.

DE FREQUENTIE VAN THUISKOMEN KAN JE WEER TERUGBRENGEN IN HET HIER EN NU EN JE PERSPECTIEF OVER WAT ER GAANDE IS IN DE WERELD VERANDEREN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Thuiskomen, die je helpt te vertrouwen in jouw reis en thuiskomst in je werkelijke Zijn. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

OPDRACHT

De angst om te leven valt maar op één manier te bestrijden en dat is door het leven te omarmen. Dit behoort helemaal geen ingewikkeld proces te zijn. Juist het loslaten van complexiteit is in deze fase heel belangrijk. Daarom ga je de komende dagen op pad met een simpele opdracht: een diepere connectie met de wereld maken. Je gaat elke dag de deur uit, met als enige intentie om je op een zuivere manier met het aardse te verbinden.

Plan elke dag een moment waarop je een wandeling maakt. Dit mag kort of lang zijn; het maakt niet uit. Koppel er geen andere activiteiten aan. Het is namelijk belangrijk dat je vrij van gedachten bent en op ontdekking gaat. Onderweg maak je bewust contact met jezelf. Je let extra op hoe je loopt, wat je waarneemt en waar je aandacht naar uitgaat. Probeer je op een positieve manier te verbinden met je omgeving en om dit te bereiken, stel je jezelf drie simpele doelen:

  • Begroet een aantal mensen die je tegenkomt

  • Voer een kort gesprekje met een willekeurig persoon

  • Maak verbinding met de natuur d.m.v. fysieke aanrakingen met bomen, planten, etc.

Als je niet gewend bent om dit te doen, kan het in het begin even wennen zijn. Je zult je misschien angstig of opgelaten voelen als je iemand aanspreekt, maar dat gevoel verdwijnt al snel. Na een paar dagen zal je zien dat je steeds meer gaat genieten van je dagelijkse wandeling. Naarmate je je vrijer voelt om de opdracht uit te voeren, ontstaat er automatisch een betere connectie met het aardse. Dit geeft je een gevoel van thuiskomen en doet wonderen voor je zelfvertrouwen! Zorg wel dat je je grenzen opzoekt, maar zonder dat je iets forceert – de connectie moet zuiver zijn.

AFFIRMATIES

Ik sta open voor het nieuwe.

Ik geef om het leven.

De wereld is mijn leraar.

WERKBOEK

In het werkboek kom je bij elke sleutel een aantal pagina's tegen. De eerste pagina is bedoeld om aantekeningen te maken tijdens de sessie met je therapeut. Op de tweede pagina zie je een vragenlijst. Vul deze in vóór het eerste gesprek met je therapeut - dit wordt gebruikt als input voor de sessie. 

Op de derde en vierde pagina kom je vragen tegen die verbonden zijn aan de sleutel, in dit geval Thuiskomen. Voel goed wat je hierop wilt antwoorden en neem er ruim de tijd voor (het hoeft niet in één keer). Het werkboek is een waardevol document waarin je gedurende de 100 dagen je proces bijhoudt. Zorg daarom dat je er zorgvuldig mee omgaat en dat je 't niet ergens laat slingeren!