SLEUTEL 6 

 ELEMENT 

De zesde sleutel om je roeping te leven, is je te herinneren wat jouw Element is. Waar ben je voor geboren? Waar ben je goed in? Wat kun je ongestoord blijven herhalen zonder dat het je moeite kost? Hier zou je niet lang over na hoeven te denken, want van binnen weet je dit heel goed. Je element is een gegeven. Het is bij je geboorte bepaald. Denk dus aan dingen die je doet zonder erbij stil te staan. Dingen die je als kind al deed waaraan je kon zien dat je er aanleg voor had. Het zijn de kwaliteiten die liggen opgeslagen in je genen.

Misschien dat je makkelijk contact met mensen legt. Of je bent juist goed in luisteren en observeren. Ben je heel praktisch ingesteld, dan kun je waarschijnlijk goed plannen en organiseren. Heb je een sterk analytisch denkvermogen, dan kun je waarschijnlijk goed met complexe systemen omgaan. Of je bent meer een creatieveling die goed is in buiten de kaders denken. Waar jouw element ligt, dat hoeft niemand je uit te leggen. Dat voel je. Het is datgene waarvan je weet dat je er altijd op kunt terugvallen, wat er ook gebeurt.

Een duidelijk signaal dat je niet in je element bent, is als dingen veel tijd en moeite kosten. Zelfs al heb je iets gevonden wat je leuk vindt, als je er lang over na moet denken, dan is het geen onderdeel van jou. Onthoud: je element is niet aangeleerd. Het is aangeboren. Het voelt doorgaans ook niet als iets speciaals, zelfs doodnormaal. Tegelijkertijd mag je nooit de waarde van jouw element onderschatten! Zie het als essentieel gereedschap dat je hebt meegekregen om te doen waarvoor jij hier gekomen bent. 

JOUW ELEMENT IS EEN GEGEVEN. HET ZIJN DE KWALITEITEN DIE LIGGEN OPGESLAGEN IN JE GENEN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Element, die je helpt om te bepalen wat bij jou past en wat niet. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, 

klik op deze link.

RITUEEL

Dit ritueel prikkelt je onderbewustzijn om meer op je element te vertrouwen. Je gaat bepaalde geuren gebruiken om er dagelijks contact mee te maken. Dit klinkt misschien vreemd, maar geur is een zeer effectief instrument om jezelf in een bepaalde staat van Zijn te krijgen. Het mooie van geuren is dat het geen uitleg behoeft. Zodra je iets ruikt dat herkenbaar is, heb je verder geen informatie meer nodig. Je krijgt er automatisch een bepaalde sensatie bij en je onderbewustzijn reageert meteen. Denk aan de geur van bloemen, planten, kruiden, koffie, boeken, kleren, parfums, kussens, etc.

Neem de komende dagen elke dag een paar momenten waarop je een geur inademt die jou een vertrouwd gevoel geeft. Terwijl je dat doet, herinner jezelf er dan aan dat je moet vertrouwen op wie je bent en wat je kunt. Kies bewust voor geuren die meteen iets bij je oproepen, zoals een jas, een boek uit je boekenkast of je favoriete parfum. Als je het fijn vindt, draag het dan bij je en ruik eraan zo vaak als je zelf wilt.

WERKBOEK

Open je werkboek en blader naar pagina 12 en 13. Hier zie je de volgende vraag:
Wat zijn dingen die ik graag doe die me weinig moeite kosten? 

Vind je het moeilijk om hier antwoord op te geven? Houd dan eens een paar dagen een logboekje bij van jouw activiteiten. Wat doe je zoal op een dag? Hoeveel tijd, energie en geld spendeer je eraan? Welke resultaten behaal je ermee? Zijn er dingen die eruit springen, waar je gevoelsmatig weinig moeite voor hoeft te doen? 
Onthoud dat je deze schrijfopdracht niet binnen een bepaald tijdskader moet doen. Al neem je er een paar weken voor, het is belangrijker dat je heldere inzichten krijgt dan dat je deze opdracht binnen drie dagen af hebt.