SLEUTEL 12 

 KWETSBAARHEID 

Wanneer je voelt wie je bent, is Kwetsbaarheid de sleutel die je nodig hebt om jezelf te laten zien. Deze frequentie inspireert je om het natuurlijke in jezelf aan de oppervlakte te brengen en daarom is deze sleutel verbonden aan Element. Vanuit het erkennen van je aangeboren eigenschappen en talenten, groei je door naar de ultieme kracht die we allemaal begeren en dat is kwetsbaarheid.

Niets is mooier en krachtiger dan iemand die zijn ware ziel toont. Waar of wanneer we hier getuige van zijn, doet er niet toe: het raakt ons allemaal. De puurheid die we te zien krijgen, is zeldzaam in deze wereld. Het is iets waar we diep van binnen allemaal naar verlangen: om open te zijn, onze gevoelens te delen en te doen waar we voor gekomen zijn. Waarom zoveel mensen moeite hebben met kwetsbaarheid, is omdat we geen rust in onze ziel hebben. We leven gehaast en in ons hoofd is het zelden stil. We worden aangetrokken en gedreven tot succes, macht en status. We verleren het spelen als we ouder worden. We vergeten wat we willen en waar we goed in zijn. 

Kwetsbaarheid brengt de mens terug bij de puurheid van het kind-zijn. Het is jezelf met open armen presenteren aan de wereld om te laten zien wat jou bijzonder maakt. Wie z'n best doet om z'n gevoel te verbergen, berooft zichzelf van de mooiste ervaring die een mens kan hebben. Oude overtuigingen vertellen ons dat kwetsbaar zijn zwak is, maar wie terugkeert naar zichzelf of maar even in de ogen van een kind kijkt, ontdekt de waarheid: in kwetsbaarheid schuilt onze ware kracht. Het is de sleutel om te groeien en te verbinden; om het beste in jou aan de oppervlakte te brengen.

KWETSBAARHEID BRENGT DE MENS TERUG BIJ DE PUURHEID VAN HET KIND-ZIJN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Kwetsbaarheid, die je helpt om het contact met je omgeving te verdiepen door je beschermlaag te laten vallen. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

RITUEEL

Je hebt nu iets meer dan een maand deze workshop gedaan. Tijd om wat meer te gaan delen! Op pagina 24 van je werkboek heb je opgeschreven wat je wilt vertellen over jezelf. Dit ga je ook doen. Om het niet zo beladen te maken, koppelen we er een leuk ritueel aan.

 

Wat je hebt opgeschreven, ga je verbinden aan een vraag. Als je bijvoorbeeld hebt opgeschreven 'ik heb een passie voor toneelspelen', schrijf dan op een apart briefje een bijhorende vraag als 'Wat is jouw passie?' of 'Wat is iets dat ik nog niet van je weet?' Doe dit voor elk van de punten die je hebt genoemd en vouw de briefjes dubbel. Doe ze samen in een kom en zet deze ergens neer op een plek waar je vaak gesprekken met mensen voert. Laat mensen bij de koffie of thee een briefje pakken en er iets over zeggen. Deel vervolgens wat jij te delen hebt. Wees niet bescheiden en durf alles te vertellen wat je wilt vertellen over jezelf. Tenslotte gaat het om kwetsbaarheid. 

WERKBOEK

Open je werkboek en blader naar pagina 24 en 25. Hier staan de volgende vragen:

Wat wil ik over mezelf vertellen?
Met wie wil ik dit delen?


Maak hierbij de voorstelling dat je dit deelt ten overstaan van alle mensen die voor jou belangrijk zijn. Denk aan de mensen die je dagelijks ziet, zoals je partner of familie-leden, als ook mensen die je minder vaak ziet of zelfs mensen die je nog nooit ontmoet hebt (bekendheden/idolen). Beschrijf wat je zou willen vertellen over jezelf en jouw roeping. Als je klaar bent, geef dan antwoord op de tweede vraag. Ga de verschillende groepen af en noteer alle namen die in je opkomen. Twijfel niet aan je keuzes en kies niet voor veilig. Ook mensen bij wie je (nog) niet kwetsbaar bent geweest, tellen mee.