SLEUTEL 2 

 SEKSUALITEIT 

De tweede sleutel die we tegenkomen op onze reis naar meesterschap, is de frequentie van Seksualiteit. Dit is een zeer belangrijk en tegelijkertijd gevoelig onderwerp. Veel mensen hebben er moeite mee en dat komt omdat er vanuit geprogrammeerd denken veel lading op dit thema zit. Zoals we denken over seksualiteit, is het iets dat niet gedeeld mag worden. We zijn er niet open over en dat maakt dat we onze seksuele verlangens onderdrukken. Dit heeft een grote invloed op hoe we ons aan de buitenwereld presenteren en hoe we onszelf in groepen ervaren.

De basisangst die gekoppeld is aan Seksualiteit, is angst voor gebrek aan liefde. Dit is een heersend thema in ons leven, aangezien we als mens altijd op zoek zijn naar aansluiting. Als ‘sociale dieren’ zijn we afhankelijk van elkaar en hebben we constant de bevestiging nodig dat we ergens onderdeel van zijn. Denk maar eens aan hoe belangrijk het voor je is dat de mensen van wie je houdt het eens zijn met de keuzes die jij maakt. Gebrek aan liefde kan je het gevoel geven dat je buitengesloten wordt en dat zorgt ervoor dat je je gaat aanpassen. In het ergste geval zet je je eigen verlangens opzij, puur om geliefd te kunnen zijn. Je cijfert jezelf weg, je doet je anders voor dan hoe je bent en/of je kopieert het gedrag van iemand die in jouw ogen beter in de groep past dan jij – alles om erbij te horen.


De uitdaging die hoort bij deze fase, is om eerst op eigen benen te gaan staan voordat je jezelf spiegelt aan de buitenwereld. Je moet vertrouwd raken met je innerlijke verlangens, ze durven toelaten en laten voortvloeien in je dagelijks handelen, zonder de angst dat je buitengesloten wordt. Dit kan betekenen dat je

JE MOET VERTROUWD RAKEN MET JE INNERLIJKE VERLANGENS EN ZE LATEN VOORTVLOEIEN IN JE DAGELIJKS HANDELEN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Seksualiteit, die het kanaal opent voor seksuele energie, waardoor er meer kracht en liefde kan gaan stromen. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

OPDRACHT

In de vorige fase ben je aan de slag gegaan met het creëren van een dagritme. Deze opdracht neem je daarin mee. Plan het in op een vast tijdstip. Wat je doet, is ergens in huis voor een spiegel staan. Je maakt diep oogcontact met jezelf en probeert dit een tijdje vol te houden zonder afgeleid te raken. Kijk diep… dieper dan je gewend bent. Zie de ziel die huist in jouw perfecte lichaam. Maak er contact mee en ervaar hoe geweldig het is dat je in deze gedaante het leven mag ervaren. 

 

Deze dagelijkse ‘spiegelmomenten’ ga je langzaam uitbreiden. Je gaat steeds meer contact met jezelf en je lichaam maken. Begin de eerste dag met jezelf strelen, bijvoorbeeld over je wang, je hoofd, je schouders en je armen. Als het fijn voelt, ga dan verder naar de andere delen van je lichaam. Blijf intussen oogcontact houden en probeer hiervan te genieten. Tenslotte geef jezelf de liefde en aandacht die je verdient.

 

Naarmate dit meer vertrouwd voelt, kun je nog verder gaan. Begin tijdens het strelen zachtjes tegen jezelf te praten. Benoem wat je mooi vindt aan jezelf, waar je van geniet, etc. Overweeg om wat kleren uit te trekken of zelfs helemaal naakt voor de spiegel te gaan staan. Verken alle delen van je lichaam en voel je hier vrij in. Stel jezelf geen doel, maar laat dit puur een ritueel zijn om even van jezelf en je lichaam te genieten. 

AFFIRMATIES

Ik mag alles voelen.
Ik neem mijn gevoelens serieus.
Mijn leven mag leuk zijn.

WERKBOEK

In het werkboek kom je bij elke sleutel een aantal pagina's tegen. De eerste pagina is bedoeld om aantekeningen te maken tijdens de sessie met je therapeut. Op de tweede pagina zie je een vragenlijst. Vul deze in vóór het eerste gesprek met je therapeut - dit wordt gebruikt als input voor de sessie. 

Op de derde en vierde pagina kom je vragen tegen die verbonden zijn aan de sleutel, in dit geval Seksualiteit. Voel goed wat je hierop wilt antwoorden en neem er ruim de tijd voor (het hoeft niet in één keer). Het werkboek is een waardevol document waarin je gedurende de 100 dagen je proces bijhoudt. Zorg daarom dat je er zorgvuldig mee omgaat en dat je 't niet ergens laat slingeren!