SLEUTEL 1 

 ROEPING 

We zijn gestart! De komende 40 dagen gaan we samen de diepte in. Onze eerste sleutel is meteen de belangrijkste: Roeping. Je zou zeggen: waarom eindig je daar niet mee? De reden is simpel. We creëren van binnen naar buiten - van de diepste kern van onze emoties naar de realisatie van onze dromen. Roeping brengt je in contact met jouw blauwdruk. Het helpt je om te voelen welke energie met jou resoneert en waar jij in je hart een kriebel van krijgt.

Contact maken met je roeping is niet hetzelfde als gelijk weten wat je wilt en wat je precies moet doen. Hier gaan veel mensen mee de mist in. Ze denken gelijk iets te moeten zijn of ondernemen en als dat niet lukt of het kost te veel moeite, drukken ze hun gevoel weer weg. Zo gaan veel dromen en verlangens verloren, omdat ze niet passen in de kaders waarin wij denken te moeten functioneren. 

Als je dit herkent, geef jezelf in deze fase dan de ruimte om alles wat jou roept toe te laten. Of je er nu iets mee kunt of niet, is niet interessant. Belangrijk is dat je jezelf openstelt voor nieuwe mogelijkheden. Zelfs al is 't volkomen onlogisch wat je wilt, accepteer het gevoel. Maak er bewust contact mee. En als je bang bent dat het jouw huidige leven op z'n kop zet, wees dan gerust: je hoeft nog niks te ondernemen of in te vullen. Vooralsnog is het enige dat telt, dat je vertrouwd raakt met de boodschappen van je onderbewustzijn. Geef ze ruimte, zonder gelijk iets te forceren. Het leven van je roeping is als het schilderen van een kunstwerk. Sommige delen laat je intact, andere schilder je over of stip je voorzichtig bij. Laat de eerste sleutel jou inspireren om op die manier naar je leven te kijken. Automatisch zal er beweging ontstaan. Je zult mensen en/of situaties aantrekken die jou inspireren en die bepaalde sensaties in je opwekken, waarbij je gelijk weet: hier moet ik iets mee! 

BELANGRIJK IS DAT JE JEZELF OPENSTELT

VOOR NIEUWE MOGELIJKHEDEN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Roeping, die je in contact brengt met het hogere doel in je leven. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt,

klik op deze link.

RITUEEL

Dit ritueel helpt je om contact met je ziel te maken - jouw raadgever en beste vriend in dit proces. Door de stilte op te zoeken en haar ruimte te geven, krijg je nieuwe inzichten. Nodig je ziel uit door ergens in je huis een klein altaar te maken, met een spiegel, kaarsje en iets waar jij aan gehecht bent (bv. een sieraad of voorwerp). Kies de komende dagen een vast moment waarop je het kaarsje aansteekt. Kijk vervolgens in de spiegel, maak diep oogcontact en zeg dan tegen je ziel:

Ik nodig je uit om te spreken.
Laat me zien waarom ik hier ben.


Blijf vervolgens een paar minuten stil en sluit het ritueel af door tegen jezelf te zeggen 'ik hou van je.' (Vergeet het kaarsje niet uit te blazen als je weg gaat!)

WERKBOEK

Open je werkboek en blader naar pagina 2 en 3. Geef antwoord op de vraag: 

Wat kan mij inspireren / raken?

Schrijf op wat jou positief kan raken. Dit kan van alles zijn: een boek, film, quote, merk, land, persoon, situatie, ervaring, uitdaging of wat je ook maar te binnen schiet. Label of veroordeel niets maar schrijf gewoon op waar je aandacht naar uit gaat. Laat verder los wat je ermee moet.