SLEUTEL 5 

 GEBORGENHEID 

Geborgenheid is een uitermate belangrijke sleutel in het vinden van je roeping. Wie zich onveilig voelt, ervaart niet de vrijheid om zich te uiten en dus niet om zijn energie in de wereld te verspreiden. Situaties waarin je je niet veilig voelt, kunnen je negatief beïnvloeden en leiden tot emoties als wrok, wantrouwen, boosheid, frustratie, jaloezie, haat en twijfel. Als ziel hebben we een groot verlangen om te ontdekken, maar even groot is het verlangen om na elke reis weer thuis te komen.

​Het creëren van een plek waar je je thuis voelt, is niet gebonden aan een situatie. Het is een kwestie van jezelf durven neerzetten, waar je ook bent. Ongeacht of je thuis of aan het werk bent, moet je de sfeer waarin je je op dat moment begeeft, op jouw frequentie zien af te stemmen. Geborgenheid heeft maar deels te maken met de materiële kant van het leven (huis, spullen, vervoer, etc.). Veel groter is het aandeel in energie en rituelen. 

Goede leiders en sprekers beheersen de technieken om overal hun plek op te eisen. Je voelt 't wanneer ze binnenkomen: het is dan net alsof de sfeer verandert en de ruimte zich vult met hun energie. Geborgenheid is nauw verwant aan hoe zij zich manifesteren. Wie twijfelt aan zijn toekomst op een bepaalde plek, dient zich eerst af te vragen of er genoeg is gedaan om de plek te claimen of dat er iets moet gebeuren om de energie weer eigen te maken. Een omgeving waarin emoties niet de vrije loop krijgen, is een omgeving die niet uitnodigt tot groeien en op termijn de kwaliteit van het leven verlaagt. Zoals een kind graag speelt in een ruimte die is ingericht voor het kind zelf, moeten wij onze omgeving afstemmen op wie we zijn en waar we naartoe willen.

GEBORGENHEID IS EEN KWESTIE VAN JEZELF DURVEN NEERZETTEN, WAAR JE OOK BENT.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Geborgenheid, die je dichter bij jezelf brengt, waardoor je niemand nodig hebt om het gevoel van veiligheid te ervaren. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

RITUEEL

Voor dit ritueel heb je niks nodig, want je gaat alleen dingen verplaatsen. Het lijkt misschien wat simpel, maar op onbewust niveau levert het veel rust en inspiratie op. De bedoeling is dat je de plekken waar je vaak bent energetisch met elkaar gaat mixen. Dat doe je door spullen om te ruilen. Als je naar je werk gaat, neem dan iets mee van thuis, zoals een boek, een lamp, een foto, een schilderij, een mok, een krukje, een souvenir, een kleedje, een kussen, een stoel, etc. Geef het een ergens plekje in je werkruimte.

Als je weer naar huis gaat, doe je hetzelfde en neem je iets mee van je werk wat je thuis neerzet. Zorg dat het om onschuldige dingen gaat die alleen jij gebruikt (dus geen waardevolle spullen waarmee je jezelf of anderen in problemen brengt). Herhaal dit ritueel een paar dagen, tot je voelt dat alles klopt. Dit ritueel kun je ook doen met vrienden door voor te stellen iets met elkaar te ruilen. Op deze manier zal jouw onderbewustzijn steeds meer verbanden leggen tussen verschillende locaties, waardoor je je automatisch comfortabel voelt en meer energie kan laten stromen.

 

Als je qua werk en activiteiten niet gebonden bent aan één plek, kun je bijvoorbeeld enerzijds spullen van thuis in je auto, tas of koffer bewaren en anderzijds onderweg foto's maken om thuis in te lijsten. Wees creatief en bovenal actief!

WERKBOEK

Open je werkboek en blader naar de pagina 10 en 11. Geef antwoord op de vragen:

Wanneer voel ik me veilig?
Wanneer voel ik me niet veilig?

Kijk naar situaties waarin je wel en niet jezelf bent. Wanneer ben je helemaal in rust en ervaar je de vrijheid om te zeggen en doen wat je wilt? Wanneer raak je snel gespannen, geïrriteerd en afgeleid door je omgeving?