A

J

T

W

S

Sleutels tot jouw roeping

Heilige Geometrie is een taal. Je kunt het ook een code noemen. Een code die wij onbewust voelen en begrijpen. Hoe dat kan? Omdat Heilige Geometrie je bewust maakt van herhalende patronen.

 

Vergelijk 't met muziek: als je 3 keer achter elkaar dezelfde toon hoort, weet je van tevoren al wat de logische timing van de 4e toon zal zijn. Dat vermogen om patronen te herkennen zit in ons DNA. Wij mensen worden ermee geboren. Bij geometrie werkt het niet anders als bij muziek. Als je mijn hologrammen ziet, dan zie je dat ze kloppen. Je kunt het misschien niet verklaren, maar toch begrijp je de logica van hoe de verschillende vormen en lijnen zich tot elkaar verhouden. Daar hoef je verder geen moeite voor te doen - net als bij muziek voel je 't gewoon.

 

Het omgekeerde effect is dat de perfectie van geometrie jou spiegelt wat er niet klopt in jezelf. Geometrie vertelt je als het ware of je danst op de maat van het universum of dat je timing in keuzes, gedrag en handelingen afwijken. Het laat je inzien welke patronen op dit moment jouw werkelijkheid vormen en belangrijker nog: het herstelt patronen die niet meer in balans zijn.

In het dagelijks leven zouden we haast vergeten hoe bijzonder we zijn als mens. Dat komt doordat er maar een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar is op de frequentie waarop we ons nu bevinden. De frequentie waarop de mannelijke energie overheerst en de vrouwelijke energie wordt onderdrukt en waarbij we vooral gebruikmaken van onze linkerhersenhelft, waar ons verstand zetelt en van waaruit ons ego gewend is te opereren. Het is dat deel in ons dat wil 'doen', dat analyseert, wil verklaren, dat haast heeft, ongeduldig is en controle wil hebben. Als je echter nog meer gebruik gaat maken van je rechterhersenhelft, dat deel in ons dat 'weet' zonder verklaring omdat het verbonden is met het hart, dan reik je in je ware wezen, in wie jij werkelijk bent.

 

De manier waarop ik je tijdens deze workshop blootstel aan Heilige Geometrie helpt je om beide hersenhelften met elkaar te synchroniseren. Dit brengt balans in voelen en denken en zo kom je dichter bij jouw eigen waarheid. Ik laat je focussen op geometrische patronen die jou op onbewust niveau eraan herinneren hoe de werkelijkheid in elkaar zit, zonder het filter dat door je ervaringen uit het verleden eroverheen is gelegd. Zo kom je meer in je kracht en ga je gevoelsmatig beter resoneren met alles en iedereen om je heen. 

Kort samengevat: Heilige Geometrie is een universele taal die ons laat zien hoe de wetten van de natuur op ons en het leven op aarde van toepassing zijn. 

{terug naar boven}

In de eerste fase heb je een intentie gezet. Als het goed is, heb je nu duidelijk waarom je aan deze workshop begonnen bent. Nu is het tijd om de eerste zaadjes te gaan planten. Zie het voorgaande als het verkennen van je gevoel om de juiste koers te bepalen. De komende vier dagen ga je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk die koers gaat volgen. Je gaat jezelf verbinden aan het proces door concrete afspraken met jezelf te maken. De intentie mag nu vorm krijgen en daarom is jouw tweede sleutel Bekrachtiging.

Wat je met deze sleutel moet zien te bereiken, is dat je de dingen die je dagelijks doet afstemt op jouw nieuwe koers. Je start bewust nieuwe patronen op en stopt met patronen die geen doel meer dienen. Dit kan in het begin even wennen zijn en daarom nemen we hier ook iets langer de tijd voor. 

EEN SPANNENDE FASE

Dit is een spannende fase en om meerdere redenen. In de eerste plaats omdat je kleur gaat bekennen. Het waarom gaat over in het hoe. Hoe ga je van start? Hoe daag je jezelf uit om te veranderen? Door standpunten in te nemen en concrete afspraken met jezelf te maken over hoe jij je intentie bekrachtigt in je dagelijks leven, open je het kanaal naar manifestatie. Zo geef je jezelf het startsignaal: de reis begint nu écht en vanaf dit punt is er geen weg meer terug! 

Wat tevens voor spanning zorgt, is dat je de keuze maakt om je op onbekend terrein te begeven. Tenzij je dezelfde ervaringen wilt als die je tot nu toe hebt gehad, zul je nieuwe wegen moeten verkennen. Dit vraagt om een nieuwsgierige houding en het lef om je comfort zone te verlaten. Je groeit immers alleen door te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan.

Wat misschien wel de meeste spanning oplevert, is de gedachte dat je nu écht gaat voor wat je wilt. Vaak zijn we daar bang voor, omdat we sterke overtuigingen hebben die ons vertellen dat we 't niet waard zijn. Dat gevoel van 'het niet waard zijn' zorgt onbewust voor luiheid, koppigheid en uitstelgedrag. Maar wat als je dat allemaal kunt overwinnen door nu in het diepe te springen? Alle vrijheid en geen excuses meer. Niets of niemand meer om je achter te verschuilen. Durf jij die verantwoordelijkheid te nemen?

GEEN ACHTERDEURTJES!

Of je de komende dagen weerstand ervaart, is afhankelijk van wat voor persoon je bent. Sommige mensen leven voor de spanning die deze fase opwekt en krijgen er een kick van. Dit zijn types die (als ze het licht gezien hebben) acuut stoppen met slechte gewoontes en van de ene op de andere dag een compleet nieuwe levensstijl adopteren. Ze passen zich makkelijk aan nieuwe omstandigheden aan, maar over het algemeen zijn ze minder goed in langere tijd iets volhouden. Daarnaast zijn er ook mensen die de grootste moeite hebben om door deze fase heen te komen, omdat ze maar moeilijk keuzes kunnen maken of liever geen afstand nemen van hun oude, vertrouwde situatie, wat misschien niet zaligmakend is maar waarin ze in elk geval weten waar ze aan toe zijn.

De truc om het maximale uit de komende vier dagen te halen, is om geen achterdeurtjes open te houden. Sta jezelf niet toe om te denken dat je altijd een escape achter de hand moet hebben. Met achterdeurtjes ondermijn je je eigen kracht en dat verzwakt je creatie. Zo blijf je vastzitten aan een elastiek dat jou steeds terugtrekt in oude patronen. Het resultaat is dat je langzaam groeit, amper geniet en vaker moe en ongeïnspireerd bent. Onthoud: hoe meer opties je open laat, hoe meer ruimte je biedt voor twijfel en excuses. Durf daarom keuzes te maken. Durf jezelf ergens aan te verbinden! Zet je intentie stevig in de aarde en stap in de frequentie van wat jij wilt manifesteren. Een sterke bekrachtiging is jezelf vertellen: 'Dit is wat ik wil en ik ga ervoor!'

 

{terug naar boven}