SLEUTEL 10 

 DAADKRACHT 

Daadkracht is de sleutel die zorgt dat er beweging komt. Het is een frequentie die je uitdaagt om in het diepe te springen en onderweg de kansen te benutten die je tegenkomt om te groeien. Wanneer je gaat nadenken over hoe je in actie moet komen, kun je concluderen dat daadkracht ontbreekt. Er is immers geen hoe. Er is alleen doen.

Wanneer je angst ervaart om te springen of je hebt allerlei redenen om het op een later moment te proberen, stel jezelf dan de vraag: waarom niet nu? Wat houdt jou werkelijk tegen om stappen te zetten? Niet weten wat je precies moet doen kan nooit de reden zijn, want zelfs al heb je de koers niet duidelijk, dan is er nog steeds actie nodig: uitvinden welke stappen je moet zetten. Ook daar moet je iets voor doen. 


Het zijn de mensen met daadkracht die de wereld veranderen. Zij zijn degenen die de kaders oprekken en laten zien dat wonderen mogelijk zijn. Hun kracht ligt niet in het simuleren van de uitkomst, maar in het beïnvloeden ervan. Angst en twijfel wegen niet op tegen hun verlangen om de realiteit naar hun hand te zetten. Ze bewegen zich vrij, zetten door, blijven in beweging en inspireren hun omgeving om uit de wachtkamer te komen. Wie wil groeien in daadkracht, moet een sterk geloof in zichzelf ontwikkelen. Zelfvertrouwen is de bron voor een actieve houding, die nodig is om stappen te zetten, kansen te benutten en op een sterke manier naar buiten te treden.

HET ZIJN DE MENSEN MET DAADKRACHT DIE DE WERELD VERANDEREN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Daadkracht, die je inspireert om keuzes te maken en jouw kennis en gevoel om te buigen naar actie. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

RITUEEL

Het ritueel van deze fase is gekoppeld aan wat je opschrijft in je werkboek. Je hebt voor jezelf een aantal dingen opgeschreven die je de komende week, maand en jaar gaat doen om te groeien. Het ritueel dat hierbij hoort, is dat je de punten die je hebt opgeschreven, gaat voorlezen aan 3 personen (kies voor elke dag van deze sleutel een persoon uit).

De eerste ben jij zelf. Kies een moment waarop je alleen voor de spiegel gaat staan en vertel jezelf welke stappen je de komende periode gaat zetten. Vervolgens kies je twee andere personen uit die jij vertrouwt, bijvoorbeeld je partner en een hechte vriend(in).

WERKBOEK

Open je werkboek en blader naar pagina 20 en 21. Geef antwoord op de vraag:

Welke stappen ga ik zetten om te groeien?

Doe eerst de activatie voor je hier antwoord op geeft en beschrijf dan de stappen die jij wilt gaan zetten (deze week, deze maand, dit jaar). Voel wat jij kunt ondernemen om je roeping meer toe te laten in je gezin, familie, werk, sociale kringen, etc. Als je klaar bent, kijk dan eens naar het overzicht. Kun je stappen die je dit jaar wilt zetten misschien al deze maand opstarten? Kun je de stappen van deze maand misschien al deze week zetten? Wees kritisch en als er dingen zijn die je nog niet wilt opschrijven en waar je over twijfelt, stel jezelf dan de vraag: waarom niet nu?