UNIVERSELE SLEUTEL 1 

 AANSLUITEN 

De eerste universele sleutel die we gaan activeren, is Aansluiten. Deze frequentie helpt je om door de illusie van afgescheidenheid heen te kijken. Het verandert de perceptie van je omgeving, neemt je oordelen weg, waardoor de focus op onderlinge verschillen vervangen wordt door het vinden van overeenkomsten. Je treedt op een andere manier in contact met de mensen om je heen, met de intentie om je zonder doelen of verwachtingen bij hen aan te sluiten. 

In een wereld waarin we elkaar eerder wantrouwen dan proberen te begrijpen, is het lastig om je voor te stellen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. We hebben dezelfde angsten, dezelfde uitdagingen en toch gedragen we ons erg afstandelijk. We maken geen echte connectie met elkaar – ieder van ons draagt een masker – omdat we in de kern iets missen: het vermogen om onszelf in anderen terug te zien.

De heersende frequentie op aarde is gebaseerd op competitie. Dat zie je in alles terug: hoe we over elkaar denken, de wijze waarop we communiceren en de strijd die we dag in dag uit leveren om elkaar te kunnen overtreffen. Dit vormt ons (of we dat nu willen of niet) tot individuen die sterk gericht zijn op eigenbelang. We willen groeien, we willen erkend worden en hoewel we prima met elkaar kunnen omgaan en samenwerken, maken we onszelf alleen onderdeel van iets waarin een gemeenschappelijk belang te ontdekken valt. Het is de bekende ‘win-win’ situatie. Daar zijn we altijd naar op zoek. Is die er niet, dan kunnen we moeilijk aansluiting vinden en worden we op termijn elkaars concurrenten. Dat is geen bewuste keuze; we weten

AANSLUITEN HELPT JE DOOR DE ILLUSIE VAN AFGESCHEIDENHEID HEEN TE KIJKEN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Aansluiten, die je helpt om om aansluiting te vinden bij degenen die net als jij voor liefde kiezen. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

OPDRACHT

In deze fase is het belangrijk dat je de energie die je in jezelf voelt opkomen, kanaliseert. Zo voorkom je dat je in een bubbel blijft zitten waarin je jezelf distantieert van je omgeving. Het is immers juist de bedoeling dat je op zoek gaat naar aansluiting. Met deze opdracht ga je dat opstarten. Belangrijk is dat je geen eisen stelt, maar dat je het ziet als een manier om energie te laten stromen, ongeacht wat de uitkomst ook is. 

 

Wat je gaat doen, is elke avond voordat je naar bed gaat opschrijven wat je de volgende dag graag met anderen wilt delen of bespreken. Dit zijn geen concrete voorstellen waar iets aan vast hangt. Zie het eerder als een kleurenpalet. Je kiest een aantal van die ‘kleuren’ om met anderen iets moois te creëren in de vorm van een activiteit of gesprek. Dit om een diepere laag van bewustzijn aan te raken, waarmee je de mogelijkheid creëert om op een andere manier met elkaar te verbinden (van ziel tot ziel).

 

Een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken om je ‘kleurenpalet’ samen te stellen, zijn: dromen, verlangens, liefde/relaties, kunst, muziek, geloof, armoede/rijkdom, harmonie, geboorte, ziekte, dood, bewustwording, oude culturen, wereldse zaken, de mensheid, het dierenrijk, de natuur, onze planeet. Kies elke dag niet meer dan 3 thema’s waar je iets mee hebt. Zet vervolgens de intentie om de volgende dag met een of meer mensen hierover iets uit te wisselen. Laat verder los wat dit moet zijn of waar en wanneer dit moet plaatsvinden – forceer niets bij deze opdracht! Doe je best om iets op gang te brengen, maar als iemand er niks voor voelt om met jou samen de diepte in te gaan, heb dan geen oordeel over diens reactie. Het gaat er niet om dat je iets bereikt, als meer om het feit dat je de energie die je hebt opgestart laat stromen en gebruikt om op een andere manier contact te maken.

AFFIRMATIES

Ik zie voorbij de maskers.
Ik nodig de ander uit. 
Ik aanvaard elke reactie.

WERKBOEK

In het tweede deel van deze workshop krijg je bij elke sleutel een aantal vragen om te beantwoorden. Dit is om voor jezelf overzicht te creëren in wat je kunt doen of veranderen om de universele sleutels in jezelf te integreren. De vragen die horen bij Aansluiten zijn:

Wat kan ik doen om meer van mezelf te laten zien?
Wat vind ik belangrijk in de relaties in mijn leven?
Wat ga ik veranderen om de aansluiting met mijn omgeving te verbeteren?


Voel goed wat je hierop wilt antwoorden en neem er ruim de tijd voor (het hoeft niet in één keer). Wees kort en bondig, schrijf geen lange verhalen op, maar sla ook geen belangrijke details over. Weet dat niets goed of fout is. Deze antwoorden zijn immers voor jezelf.