UNIVERSELE SLEUTEL 6 

 HERVORMEN 

De laatste universele sleutel die we gaan activeren, vormt een mooie overgang naar het einde van de reis en dat is Hervormen. Deze frequentie helpt je om een nieuw systeem op te bouwen waarmee je losbreekt uit situaties waarin je bent vastgelopen. Vaak zijn we bezig veranderingen te forceren. We willen ergens uit, een situatie waarin we onzeker worden, en altijd hebben we een aanleiding nodig om iets te ondernemen. Pas als we met de rug tegen de muur staan, komen we in actie en vinden we de kracht om het roer om te gooien. Het overwinningsgevoel dat we krijgen is mooi; het nadeel is dat de verandering niet blijvend is. Dat komt omdat we op zulke momenten creëren vanuit wanhoop en niet vanuit kracht. Hervormen maakt een einde aan dit patroon. Het is de sleutel die je nodig hebt om bewust en onbevangen in het leven te gaan staan.

Het is misschien wel de moeilijkste sleutel om te ‘snappen’. Hervormen is absoluut een lastig begrip; een frequentie die bepaald niet tot de verbeelding spreekt. Het valt ook bijna niet in woorden te vatten. Je zou zeggen dat het gaat over verandering, maar eigenlijk is het veel meer. Het is een structurele vervorming van de werkelijkheid. In plaats van een concreet probleem aan te pakken, vervang je de kaders waarin het ‘probleem’ zich voordoet, zodat deze transformeert in iets positiefs – je herschept de werkelijkheid met je geest. 

Dit klinkt misschien wat vaag, maar denk er niet te veel over na. Hervormen is wat je doet als je ziet dat iets ‘gewoon niet meer werkt’. Je kunt blijven kijken naar de details, proberen alles bij elkaar te houden, maar dat zal je niet helpen om in te zien dat je eigenlijk bang bent voor het onbekende. Dat is wat je in deze fase gaat tegenkomen: bang zijn om verder te groeien. Dit zit diepgeworteld in de mens. We kunnen veranderen, als we ervaren dat ‘t nodig is. Maar de wil om te groeien vanuit vrijheid, om ons ware potentieel te gebruiken

HERVORMEN IS DE SLEUTEL DIE JE NODIG HEBT OM BEWUST EN ONBEVANGEN IN HET LEVEN TE GAAN STAAN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Hervormen, die je helpt om een nieuw systeem op te bouwen waarmee je losbreekt uit situaties waarin je bent vastgelopen. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

OPDRACHT

Het wordt tijd om naar buiten te treden. Je bent veranderd en dat mag nu gezien worden! De opdracht van deze fase is om je omgeving kennis te laten maken met de ‘Nieuwe Jij’. Claim hiermee opnieuw je plek in het geheel en stel je open voor nieuwe kansen, die je ongetwijfeld gaat krijgen in deze energie! 

Er zijn verschillende manieren om deze opdracht te doen. Regels zijn er niet. Laat je gevoel spreken en vertrouw erop dat je het juiste zult ondernemen. Toch inspiratie nodig? Hier een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te laten zien:

Verander iets in je huis (kleuren, meubels, inrichting); verander iets aan je uiterlijk/kleding; organiseer een dagje uit; voer nieuwe dagrituelen in; start andere gesprekken op; bied iemand je hulp aan; plan bijzondere activiteiten in; maak iets creatiefs voor een ander; verras met kunst/sfeer/muziek; vervang je profielfoto (social media); verander je e-mailadres; start een blog; deel nieuwe foto’s/inspiratie; deel een nieuwe ervaring.

Belangrijk bij deze opdracht is dat je niets forceert. Dwing dus geen reacties af. Heb geduld met je omgeving en vertrouw erop dat de boodschap overkomt, zelfs als men niet meteen enthousiast reageert. Weet dat de mensen die jou goed kennen, opnieuw aan je moeten wennen. Sommigen zullen verbaasd zijn; zie daar de humor van in!

AFFIRMATIES

Ik ben liefde.
Ik voel mijn kracht.
Ik mag mezelf laten zien.

WERKBOEK

In het tweede deel van deze workshop krijg je bij elke sleutel een aantal vragen om te beantwoorden. Dit is om voor jezelf overzicht te creëren in wat je kunt doen of veranderen om de universele sleutels in jezelf te integreren. De vragen die horen bij Hervormen zijn:

Welke relaties zijn goed voor me en wil ik behouden/versterken?
Welke relaties hebben een negatieve invloed op me en dien ik te beëindigen?


Voel goed wat je hierop wilt antwoorden en neem er ruim de tijd voor (het hoeft niet in één keer). Wees kort en bondig, schrijf geen lange verhalen op, maar sla ook geen belangrijke details over. Weet dat niets goed of fout is. Deze antwoorden zijn immers voor jezelf.