In de bevestigingsfase draait alles om handelen. De activiteit is hoog, althans: dat is de bedoeling. Als je spontaan de hele zolder begint uit te ruimen omdat je even niet weet waar je anders je energie in kwijt kunt, zit je er goed in. Bankhangen en rustig nadenken over wat de volgende stap moet zijn, is een duidelijk signaal dat je iets hebt laten liggen in de vorige fases. Verwacht meer van jezelf meer dan normaal in deze fase! Voldoening is een sleutel die je energie voor 10 geeft, dus doe er wat mee!

Verdubbel de inzet:

Als je een bepaalde vaardigheid onder de knie probeert te krijgen, dan zijn nu de money hours aangebroken! Daarmee bedoelen we de uurtjes waarin jouw investering het dubbele waard is. Elk uur dat je investeert in wat jij wilt leren of beheersen, heeft nu nog meer effect op je gedrag. Dat komt omdat je de automatische piloot hebt uitgeschakeld door uit je comfort zone te stappen. Je hebt zogezegd tijdelijk volledig zelf de regie in handen.

Wat dit in de praktijk betekent, is dat je leervermogen toeneemt. Je slaat sneller iets op en hoeft minder moeite te doen om oude programma's te overschrijven. Daarom is nu het uitgelezen moment om tijd te investeren in nieuwe kennis en vaardigheden. Denk aan sporten, schrijven, piano spelen, een vreemde taal leren, werken aan je computerskills, etc. Dus ga lekker aan de slag en verdubbel de inzet van je proces!