De activiteit in deze fase is laag. Weerstand zorgt dat tijdelijk even het tempo eruit gaat. Dat is niet erg, als je maar probeert in beweging te blijven. Houd contact met je actieplan en blijf stappen zetten. Zorg dat je niet vast komt te zitten in negatieve denkpatronen, want dan ga je op slot. Onthoud: weerstand kost minder energie dan weer opnieuw moeten beginnen.

Twee grote valkuilen:

Weet je nog de blinde vlekken? Kijk hier goed naar, want het kan dat jij zelf de grootste rem op je groei bent. Daarnaast zijn er nog twee algemene valkuilen die je moet zien te ontwijken in deze fase. De eerste is kennis. Veel mensen proberen grip te krijgen op hun situatie en zoeken naar allerlei informatiebronnen over waar hun weerstand mee te maken zou kunnen hebben. Denk aan boeken, blogs, video's, artikelen, etc. Niet aan beginnen! Kennis kan handig zijn, maar schept in deze fase verwarring. Je onderdrukt bepaalde gevoelens die naar buiten willen komen.

De tweede valkuil is afhankelijkheid. Het kan verleidelijk zijn om al je vertrouwen te leggen in iemand anders, zodat je zelf de verantwoordelijkheid niet hoeft te nemen voor wat je voelt. Ook dit is een rem op het creatieproces. Jezelf afhankelijk opstellen nodigt anderen uit om invloed uit te oefenen op je keuzeproces, terwijl dit juist een fase is waarin je onafhankelijk standpunten inneemt.