Nu is dan eindelijk het moment aangebroken dat er stappen gezet kunnen worden. Eerder was ook mogelijk, maar je acties zijn in deze fase veel krachtiger. Je hebt namelijk een visie omdat je de toekomst hebt gezien. Zomaar wat uitproberen (zoals veel mensen doen) is dus niet langer een valkuil waar je in kunt stappen. Jij weet waar je naar onderweg bent. Dat voel je, ook al kun je het nog niet volledig beschrijven. Wel zie je het eerstvolgende station en een sterk actieplan helpt je om die te bereiken.

Wanneer je weerstand ervaart:

Eigenlijk zou er in deze fase geen weerstand mogen zijn, want je hebt hier bewust naartoe gewerkt. Dat je nu aan de slag mag, zou moeten voelen als een ontlading. Je bent immers heel geduldig geweest tot op dit moment. Voel je wel weerstand, dan heeft dat te maken met faalangst. Je bent bang om fouten te maken en daarom durf je je niet te verbinden aan de koers die voor je ligt. Dit maakt het lastig om tot een goed actieplan te komen, want angst beïnvloedt je keuzes. Je zult eerder voor veilige opties gaan dan dat je buiten de kaders treedt.

Houd jezelf voor dat je in deze fase geen fouten kunt maken en ook aan niemand iets hoeft te bewijzen. Begin gewoon ergens. Start de beweging op. Kies voor simpelheid en ga uit van je kracht. Waak er tevens voor dat je dingen perfect wilt doen, want zo haal je de energie en het plezier eruit. Je denkt dat je het goed doet, terwijl je eigenlijk treuzelt en andere zaken uitstelt. Stap uit het web van moeilijkheden. Voorkom dat je het te complex voor jezelf maakt. Onthoud: perfectie is de vijand van het goede!