Wanneer je bent aanbeland in de leeffase, gebeurt er meer met je dan je denkt. Op onbewust niveau schakel je tussen verschillende dimensies. Je totem heeft de verbinding tussen drie werelden gemaakt (innerlijk/buitenwereld/astrale wereld) en nu krijg je ook uit drie hoeken een informatiestroom te verwerken. Je intentie zoekt als een soort boemerang de juiste curve om alles op één lijn te krijgen. Dit betekent dat je vaak in gedachten bent, soms zelfs afwezig. Je slaapt wat moeilijker, je droomt wat intenser. Van sommige dingen kun je overmatig blij en enthousiast worden; van andere dingen moet je zomaar huilen. Je bent wat gevoeliger dan normaal, dus verwacht ook af en toe reacties van jezelf waar je niet op rekent. Om wat voorbeelden te geven:

'Wat staat die muziek hard!'

'De tv doet pijn aan mijn ogen!'

'Ik kan me niet concentreren.'

'Ik kan mijn energie niet kwijt!'

'Ik moet nu even bewegen.'

'Ik voel allerlei tintelingen in mijn lijf.'

'Mijn lichaam voelt anders.'

'Mijn fantasie slaat op hol!'

Accepteer deze reacties, want het betekent dat je goed op weg bent. Je staat zogezegd op scherp en schakelt heel snel tussen verschillende frequenties.

Wanneer je overgevoelig bent:

Mensen die van nature erg gevoelig zijn, kunnen in deze fase moeite krijgen om normaal te blijven functioneren. Wat je kunt doen om beter om te gaan met je gevoeligheid, is ankers plaatsen die je wat steviger in de aarde zetten. Dit als tegenhangers van de portalen die je creëert. Denk dan aan foto's van je huis of familie die je ergens ophangt. Draag sieraden met elementen van hout of steen. Brand kaarsjes in je huis en gebruik bepaalde geuren die je gronden, zoals ceder, sandelhout of kaneel. Drink ook veel water en sla geen maaltijden over. Zorg bovendien dat je genoeg slaap krijgt, vermijd plekken waar je een overvloed aan prikkels krijgt en kijk wat minder nieuws en tv.