Hoewel je nog niet veel hebt gedaan, komt er onbewust al veel op gang in deze fase. Met het bekrachtigen van jouw intenties geef je jezelf toestemming om er iets mee te gaan doen, wat zorgt voor gezonde spanning. De valkuil in deze fase is te snel van start willen gaan. Je moet geduldig blijven en je enthousiasme zien te bewaren voor later. Juist door even geen drastische maatregelen te nemen, wordt je intentie sterker. Het krijgt ruimte om te aarden in de realiteit. 

Wanneer je weerstand ervaart:

Weerstand in deze fase kan twee dingen betekenen: of je bent te ongeduldig of je kunt moeilijk aarden wat je voelt. In het eerste geval moet je jezelf ervan weerhouden om nu al druk met actieplannen aan de slag te gaan. Te vroeg willen pieken in het creatieproces verhoogt de prestatiedruk en maakt het ongeduld alleen maar groter.

 

Wie het aan de andere kant lastig vindt om z'n gevoel thuis te brengen, zou juist wat meer moeite moeten doen om op onderzoek te gaan en uit te vinden wat het vuur doet oplaaien. Beschrijf je gevoel in woorden, praat er met mensen over, zoek naar iets dat symbool staat voor wat je voelt. Maak er een gewoonte van om positieve ervaringen direct te bekrachtigen met iets kleins, zoals een foto, souvenir of eigen creatie. Gooi oude spullen weg die jou constant herinneren aan negatieve ervaringen. Onthoud dat dit een fase is waarin je veranderingen opstart. De weerstand verdwijnt als je jezelf toestemming geeft om de veilige haven te verlaten.