MANIFESTATIE EN DE NIEUWE WERKELIJKHEID

Het is bijna vier weken geleden dat we gestart zijn met onze reis. Zelf heb ik het gevoel dat de tijd is omgevlogen. Er gebeurt zo veel in korte tijd, dat je ‘t eigenlijk nog eens zou willen overdoen. En dat is nou het mooie aan Sleutels tot manifestatie: het stopt niet als we klaar zijn. Het proces gaat gewoon door. Een nieuwe cyclus wacht en met de sleutels die jij nu in handen hebt, ben je voorbereid op wat er komen gaat. Maar dan moet je nog wel even door het laatste stuk heen. De een zal erom juichen, de ander niet – het is heel persoonlijk. Manifestatie is natuurlijk waar we naartoe hebben geleefd, maar ook weer niet een fase waarin de vlaggen uit mogen. Het is dubbel, althans: zo ervaar ik het.

 

MIJN NIEUWE WERKELIJKHEID

In september 2016 nam ik een moeilijke beslissing: ik besloot om te gaan stoppen met mijn activiteiten in Broek op Langedijk, wat het einde betekent van het Energy Lab. Ik heb hier jarenlang met liefde en toewijding mijn werk gepresenteerd en ik zal er altijd met trots op terugkijken. Maar ik weet ook dat het klaar is. Het bedrijfspand waar ik in 2008 introk en in 2011 liet ombouwen tot een prachtig spiritueel centrum (waar ik waanzinnige tijden heb beleefd) helpt me niet meer om verder te groeien. Dat zegt niks over het Energy Lab, maar alles over mijn intentie, die afgelopen jaar is veranderd. Ik wil mijn vleugels uitslaan en mijn horizon verbreden. Ik wil de wereld in, met alle risico’s van dien!

 

Zoals je zelf nu hebt gemerkt, kan een sterke intentie al heel snel een proces op gang brengen. En natuurlijk kwamen in mijn geval ook alle fases voorbij. Op mijn website veranderde ik mijn foto, waardoor ik dagelijks herinnerd werd aan de intentie die ik had gezet. Ik startte Sleutels tot jouw roeping en nog een aantal nieuwe projecten, die fungeerden als geweldige portalen. Ik zag de toekomst van mijn project en begon steeds meer te wennen aan mijn nieuwe werkelijkheid. Alles ging stromen, ook in mij, en het kostte me geen moeite om met een actieplan te komen waarmee ik mijn activiteiten in Broek op Langedijk kon afbouwen. In 2017 zou ik een nieuwe start maken, dat was het plan.

 

Maar toen… de weerstand. Ik moest het nieuws naar buiten brengen. Dagenlang heb ik gepeinsd over hoe ik ’t zou moeten aanpakken, met welke argumenten en via welk kanaal, totdat ik mijn blinde vlek ontdekte: ik was bang dat men mij niet zou begrijpen. Ik heb me er overheen gezet door een blog te schrijven en dat was voldoende. Het nieuws stond online en dus was er geen weg meer terug. En hoewel ik had verwacht dat men teleurgesteld zou zijn om mijn beslissing, kreeg ik juist heel veel positieve reacties. Ik hoefde aan niemand iets uit te leggen, net of iedereen had aangevoeld dat het deze kant op zou gaan. Sommige mensen stonden zelfs te juichen en waren reuze benieuwd naar mijn toekomstplannen! Zo kreeg ik bevestigd dat ik het juiste besluit had genomen, maar dat wilde nog niet zeggen dat ik van binnen ook echt klaar was om het Energy Lab te verlaten…

 

VAARWEL DURVEN ZEGGEN

Manifesteren is meer dan een doel bereiken. Het is ook vaarwel zeggen tegen een oude versie van jezelf. Je overschrijft een deel van je programma’s. Je ruimt energetische bagage op, tenzij je liever vasthoudt aan het verleden natuurlijk. Ik heb vaak in mijn leven op kruispunten gestaan en mijn manifestatie met gemengde gevoelens omarmt. Enerzijds creëer je iets nieuws, maar om dat een plekje te kunnen geven, moet je er iets anders voor opgeven. Dit is wat niemand je vooraf vertelt als je een nieuwe uitdaging aanneemt; je moet bereid zijn om offers te brengen.

 

Wat in deze fase kan gebeuren, is dat oude patronen even worden uitvergroot. Het lijkt of ze terugkomen, maar dat is niet zo. Het is je onderbewustzijn die je alert maakt op wat er van de harde schijf gewist wordt. ‘Weet je het zeker?’ wordt er dan aan je gevraagd. Op die momenten moet je eigenlijk even stoppen met wat je aan het doen bent en bewust contact maken met wat je nastreeft. Wek de positieve gevoelens op die horen bij het proces, zodat je niet in de verleiding komt om terug te krabbelen. Je staat aan de vooravond van een nieuw begin. De werkelijkheid is voorgoed veranderd als jouw manifestatie in deze fase overeind blijft, geloof dat maar. Dan moet ik denken aan iemand die mij onlangs op het hart drukte dat als ik in 2017 onderuit zou gaan, ik altijd nog terug naar Broek op Langedijk kan. Daarop is mijn antwoord: ‘Nee, dat kan ik niet.’ Want na alles wat ik heb opgestart, alle keuzes die ik heb gemaakt en alle emotionele fases waar ik doorheen moest gaan, is één ding zeker: er is geen weg meer terug. Ik zou mezelf opnieuw moeten veranderen om met het Energy Lab door te kunnen gaan, waar ik niet voor niets afscheid van neem. Ik heb een keuze gemaakt, mijn realiteit veranderd. Dat draai je niet zomaar weer terug, zelfs al zou je dat willen.

 

WEES DE CREATOR DIE JE BENT

Ik hoop niet dat ik je nu ontmoedig om verder te gaan met het creatieproces, want ik wil niets liever dan dat jij bereikt wat je voor ogen hebt. Maar zoals ik in het begin al zei: het is dubbel. De reis van intentie naar manifestatie is anders dan je denkt. Dan kom ik weer terug op mijn moeilijke beslissing: wat ik diep van binnen wil, is wereldwijd mensen inspireren en het Energy Lab is wat ik daar voor moet laten. Daarmee verdwijnen ook bepaalde mensen, gewoontes en gedachtes uit mijn systeem die eraan gekoppeld waren. Nu is dat misschien even slikken, maar gelukkig heb ik gekozen voor iets moois om dit alles mee te vervangen.

 

Hetzelfde geldt voor jou. Als je voelt dat je afstand moet nemen van iets of iemand waar je op een bepaalde manier mee verbonden was, onthoud dan: je krijgt er iets voor terug. Iets heel moois, waar je zeker al vier weken naar hebt verlangd (zo niet langer). Je hebt ’t helemaal zelf gecreëerd, dus wees de creator die je bent en eis jouw nieuwe creatie op! Laat het verleden gerust nog eens voorbijkomen, kijk er met trots op terug en besluit dan om het in liefde achter je te laten, want hoe eerder je het lijntje doorknipt, hoe eerder je mag oogsten wat je hebt gezaaid!

 

Ik ben heel benieuwd naar hoe jouw nieuwe werkelijkheid eruit zal zien aan het einde van deze cyclus. Veel succes met deze fase.

 

Van hart tot hart,

 

Janosh

{terug naar boven}