DRIE VRAGEN VOOR HET STELLEN VAN PRIORITEITEN

Moeite met bepalen aan welke acties je de meeste aandacht gaat geven? Hier zijn drie vragen die je kunnen helpen bij het stellen van prioriteiten:

 Waar doe ik 't voor? 

Een actie die niet bijdraagt aan wat je wilt creëren, hoort niet op je lijst van prioriteiten. Zo eerlijk moet je durven zijn. Levert het überhaupt geen groeimogelijkheden op, dan is het niet meer dan een vorm van afleiding. Stel jezelf bij elke actie de vraag waar je het voor doet. Is het antwoord gelijk aan wat je wilt manifesteren, stel het dan niet uit maar begin er gelijk aan.

 Ben ik de juiste persoon om dit te doen? 

Het is moedig om je aan nieuwe dingen te wagen, maar alles alleen willen doen terwijl er misschien andere mensen meer geschikt zijn voor de job, is jezelf tegenwerken. Bepaal per actiepunt of jij wel echt de meest geschikte persoon bent om het op te pakken. Zelfs al vind je het leuk, het kan soms geen kwaad om iets uit te besteden, zodat je jezelf tijd en stress bespaart. 

 Wat gebeurt er om me heen waar ik op in moet spelen? 

Het is goed om je bezig te houden met zaken die prioriteit hebben, maar soms kan het zo zijn dat zich een kans voor doet die je gelijk moet pakken. Die ruimte moet je dan wel hebben. Zorg dan ook dat je flexibel bent. Blijf niet koppig vasthouden aan iets wat je per se moet afmaken voordat je naar het volgende kunt, want dan is het moment voorbij. Het kan evengoed zo zijn dat je plotseling je koers moet bijstellen om te voorkomen dat je ergens mee geconfronteerd wordt. Houd altijd contact met je omgeving om te voelen wat er speelt en waar je eventueel op moet reageren.

{terug naar boven}