WELKE BLINDE VLEKKEN HERKEN JIJ IN JEZELF?

Weerstand is een frequentie waarin je onnodig veel tijd kunt verliezen aan onbelangrijke dingen. Het lijkt op dat moment heel zinvol wat je aan het doen bent, maar wees je bewust van de blinde vlek die ontstaat als je ongemerkt met weerstand te maken krijgt. Je filtert de werkelijkheid op een manier die niet klopt met wat jij wilt manifesteren en dat zorgt ervoor dat je gaat treuzelen. Probeer daarom alert te zijn op situaties waarin je je tijd verdoet of dreigt te verzanden in luttele details. We geven je een paar blinde vlekken die vaak voorkomen bij mensen die weerstand ervaren. Welke herken jij in jezelf?

 Altijd druk zijn 

Geen tijd voor dit, geen tijd voor dat. Je leven is druk, dat weet niet alleen jij maar ook iedereen om je heen. Maar weet: druk zijn kan ook een gewoonte worden. Pas op dat je niet creëert dat je constant druk bent, want onbewust geef je jezelf een reden om niet open te hoeven staan voor nieuwe uitdagingen. Let eens wat vaker op je houding en uitspraken als claimt dat je 't te druk hebt en vraag je af of je in de drukte die jij ervaart wel met de juiste zaken bezig bent. 

 Alles in één keer willen doen 

Als je wacht op het perfecte moment waarop je je actieplan in rust kunt uitvoeren, kun je lang wachten, want dat moment komt nooit. Er zal altijd iets overblijven om te doen of toegevoegd moeten worden als je eenmaal aan de slag gaat. Het feit dat je de berg in één keer wil beklimmen, is omdat je onbewust de controle wil behouden over het proces. Je durft niet onbevangen op je doel af te gaan, daarom plan je de reis 't liefst binnen kaders. Laat je neiging tot controle los en geef je over. Zie je actieplan als een project dat je stap voor stap uitwerkt, geduldig en in vrijheid.

 Werelden van elkaar scheiden 

Als je durft te gaan staan voor wat je wilt, dan doe je dat overal. Het zou niet mogen uitmaken of je op je werk bent of thuis met vrienden; overal moet je verhaal hetzelfde zijn. Is dat niet zo doordat je verschillende verpakkingen gebruikt om hetzelfde te vertellen, dan ligt dat niet aan de mensen of aan de situatie waarin je je bevindt. Het is de weerstand in jou om voor jezelf en je dromen uit te komen. Daag jezelf uit om in vrijheid te delen wat je wilt delen. Werelden van elkaar scheiden kost ontzettend veel energie!

 Eindeloos debatteren 

Moeite met actie ondernemen? Wat zeker niet helpt is veel praten en discussiëren. In weerstand kan het heerlijk zijn om uitgebreide praatsessies met je omgeving te hebben. Tegelijkertijd heb je er niks aan om constant maar over van alles te debatteren, want wat je werkelijk doet, is je acties uitstellen. Je bent bang om risico te nemen. Verveel je omgeving niet met nutteloze gesprekken en discussies, maar inspireer jezelf en anderen door in actie te komen. Dat levert je veel meer op dan welk debat dan ook.

 'Niemand begrijpt mij.' 

Heb jij vaak het gevoel dat niemand je begrijpt? Dat niemand je erkent of naar je luistert, wat je ook zegt? Pas op dat je niet iedereen buitensluit door te denken dat men jou niet accepteert. Je vertelt jezelf dat niemand je kan helpen, waar in werkelijkheid je bang bent om mensen toe te laten. Wees eerlijk naar jezelf. Verlaag je niet tot zelfmedelijden. Stel je open voor je omgeving en durf anderen om hulp te vragen. De wereld negeert jou niet; het is slechts hoe jij naar je omgeving kijkt.

 Jezelf moeten onderscheiden 

Wie alleen maar bezig is met uniek en briljant willen zijn, komt vast te zitten in z'n eigen spinnenweb van gedachtes. Niemand is geboren om in z'n eentje de wereld te veranderen. Het gouden idee waar je op broedt, ontstaat dus ook niet door je altijd en overal maar te willen afzetten tegen wat 'normaal' is. Angst om verbinding te maken kan heel subtiel zijn. Erken dat je weerstand hebt, dan maak je makkelijker aansluiting met mensen dan met een briljant idee.

 

 In tekort denken 

Geen ervaring. Geen budget. Te weinig mensen. Te veel werk. Er is altijd wel een reden te bedenken waarom iets niet zou kunnen slagen. In sommige gevallen is dat waar, maar in weerstand kan het heel goed een blinde vlek zijn. Of iets slaagt of niet hangt af van hoeveel mogelijkheden je ziet om tot manifestatie te komen. Onthoud: in weerstand zien we enkel wat ons beperkt en missen we vaak de creativiteit om andere oplossingen te verzinnen.

{terug naar boven}