BEKRACHTIGING EN DE DRIE WERELDEN SAMENBRENGEN

Een sterke bekrachtiging is als een openbaring. Ineens zie je het licht en daalt het bewustzijn in. Op meerdere niveaus ervaar je een soort transformatie, die je onmogelijk kunt stoppen en tevens niet kunt afdwingen, omdat het pas ontstaat als je op een zuivere manier de frequenties van drie werelden samenbrengt. Dit lijkt vaag, maar dat is het niet. Het is puur een kwestie van de juiste verbanden leggen.

DE INNERLIJKE WERELD

Gevoelens, sensaties, gedachten; ze zijn onderdeel van jouw innerlijke wereld. Het spreekt voor zich dat je een positief gevoel moet hebben bij wat je wilt gaan creëren. Er moet een bepaalde spanning in jou aanwezig zijn om het proces op te starten. De innerlijke wereld is waar jouw fantasie leeft en waarin er een communicatie plaatsvindt tussen het fysieke en het astrale. Alles wat je als ziel ontvangt aan ingevingen, wordt verwerkt en vertaald in het onderbewustzijn, dat denkt in beelden. Het is belangrijk om hier regelmatig contact mee te maken en de visualisaties die je krijgt op papier te zetten.

DE BUITENWERELD

Alles wat een vorm heeft en wat je zintuiglijk kunt waarnemen, is onderdeel van jouw buitenwereld. Het zijn frequenties die in een lagere trilling bewegen, waardoor je het kunt zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Wanneer je goed bent afgestemd op de buitenwereld (lees: goed geaard) kun je makkelijk ideëen en ingevingen omzetten in fysieke vormen. Totale fixatie op materie is echter een teken dat je te veel gericht bent op de buitenwereld en dat je wat meer terug naar binnen moet.

 

DE ASTRALE WERELD

Het volledig opgeven van het fysieke brengt je in de astrale wereld. Dit gebeurt als we sterven, maar men kan er ook in meditatie contact mee maken. Het reizen naar de astrale wereld kan een grootse ervaring zijn, omdat de beleving van tijd en ruimte verdwijnt. Je ervaart jezelf niet langer als een mens in vaste vorm, maar als puur bewustzijn. In de astrale wereld huist een deel van onze ziel, die ons op afstand aanstuurt - in spiritualiteit noemen we dit het Hogere Zelf. De communicatie met het Hogere Zelf zorgt voor vertrouwen en een beter begrip van de keuzes die je maakt, die niet berusten op geluk of toeval maar op de bevestiging dat je een gekozen pad bewandelt (synchroniciteit).

DE DRIE WERELDEN SAMENBRENGEN

De ultieme bekrachtiging ontstaat als je de intentie die je hebt kunt thuisbrengen in alledrie de werelden. Dit kun je meten als je jezelf de volgende vragen stelt:

Innerlijke wereld

Prikkelt het mijn fantasie?

Krijg ik er positieve gevoelens bij?

Wekt het gezonde spanning in mij op?

Buitenwereld

Is het fysiek te maken / waarneembaar voor me?

Kan ik het op anderen overbrengen?

Astrale wereld

Voel ik me gestuurd?

Ervaar ik hulp van buitenaf?

Zijn er gebeurtenissen die mij bevestigen dat het de bedoeling is?

{terug naar boven}