DE PORTALEN VAN WERELDBEKENDE CREATORS.

Een portaal creëren is een belangrijk onderdeel van het creatieproces. Hiermee leg je de verbinding met de toekomst en breng je een sterke energie op gang. Hier volgen een aantal voorbeelden van portalen die door wereldbekende creators werden gebruikt:

DE DIALOGEN VAN PLATO

De Griekse filosoof Plato wordt beschouwd als de aartsvader van de westerse filosofie. Hij onderscheidde zich van vroegere denkers door het schrijven van dialogen, waarin mensen met elkaar van gedachten wisselen over een concrete situatie. Hier koos hij voor om de levendigheid van zijn werk te verhogen. Teksten uit de dialogen van Plato worden nog steeds geciteerd en bestudeerd, wat laat zien dat schrift kan dienen als een sterk portaal om een brug naar de verre toekomst te slaan.

DE TEKENINGEN VAN LEONARDO DA VINCI

Als er iemand was die bewezen heeft dat hij in de toekomst kon kijken, dan was het wel Leonardo da Vinci (1452 - 1519). Met veel van zijn projecten was hij zijn tijd ver vooruit en hoewel hij de meeste niet tot voltooiing bracht, was hij wel een meester in het creëren van sterke portalen. Zo bevatten zijn boeken tekeningen van verschillende apparaten en machines, zoals een helikopter, een machinegeweer en een onderzeeboot. Die tekeningen zijn in wezen portalen. Ze vormden een brug tussen Da Vinci en de toekomst, waarbij je je kunt afvragen of de creaties die Da Vinci schetste er zonder zijn tekeningen wel waren geweest.

DE UITVINDINGEN VAN TESLA

Van Nikola Tesla (1856-1943) werd gezegd dat hij uit de toekomst kwam. Hij was een van de beste ingenieurs aller tijden en deed uitvindingen waarmee hij de basis legde voor grote, technologische ontwikkelingen in de 20e eeuw. Denk aan electriciteit, radiogolven, verlichtingssystemen, radars, robots, röntgenstraling en nog veel meer. Hoewel Tesla schatrijk had kunnen worden, werd hij dat nooit. Hij stond bekend als een slecht zakenman en trok nooit volledig profijt van de patenten op zijn uitvindingen. Dat hij regelmatig te maken had met schuldeisers weerhield hem er niet van om zijn werk voort te zetten. Voor hem waren zijn uitvindingen geen commerciële producten, maar portalen. Ze gaven hem grip op visioenen die hij had over de toekomst. 

DE RAMEN VAN BILL GATES

Ex-topman van Microsoft Bill Gates zag een toekomst waarin iedereen een computer op z'n bureau zou hebben staan. Dit paste volledig bij zijn intentie: mensen helpen om hun productiviteit te verhogen. Het portaal dat Gates creëerde om zijn visioen tot leven te brengen, was Windows (vertaald: ramen). Dit was geen gebruikelijke naam voor een besturingssysteem en achteraf een briljante keuze. Of Bill Gates 't nu bewust zo heeft gecreëerd of niet: Windows was letterlijk een 'open raam' naar de toekomst zoals hij die zag. 

DE MUZIEK VAN MICHAEL JACKSON

Wie de muziekcarrière van Michael Jackson (1958 - 2009) bestudeerd, zal niet kunnen ontkennen dat er een zekere diepzinnigheid in zijn oeuvre zit. De King of Pop (zoals hij werd genoemd) gebruikte zijn muzikale gave niet alleen om hits te scoren, maar ook om een boodschap uit te dragen. Liedjes als We Are The World, Black & White, Earth Song en Heal The World bevestigen zijn intentie om te zorgen voor een betere wereld. Zo vormt de muziek van Jackson voor vele fans nog steeds een brug naar een liefdevolle en vreedzame wereld.

{terug naar boven}