DOOR DE DEUR VAN

JOUW GEKOZEN

TOEKOMST.

Ik weet nog goed dat ik jaren geleden de keuze maakte om met dit werk de wereld in te gaan. Mijn intentie om iets voor de mensheid te betekenen was zó sterk, dat ik wel moest. Het voelde alsof ik geen andere keuze had. Alles wat ik tot op dat moment had gedaan en waar ik jarenlang aan had vastgehouden, was ineens niet goed genoeg meer. Ik wilde me bezighouden met de diepere kern van het leven en waarom wij hier zijn. Ik wilde mensen wakker schudden en laten inzien dat het leven op aarde niet is zoals het bedoeld is. Ik wilde de energie en kennis van mijn gidsen, de Arcturianen, verspreiden en verankeren in mijn activiteiten. 

Tegelijkertijd was ik totaal niet de persoon om zomaar voor een groep te gaan staan en te vertellen hoe ‘t allemaal zit. Buiten dat ik verlegen was, had ik totaal geen ervaring met spiritualiteit en bewustwording. Dat was voor mij heel ongrijpbaar op dat moment, zeker omdat ik in de reclame zat, waarin geen belangstelling was voor moeilijke levensvragen. Ik was gevormd door mijn omgeving en daardoor wist ik dat ik alleen iets met mijn intenties kon doen als ik bereid was om te veranderen. De enige manier die ik zag, was om de veilige haven te verlaten. Zo nam ik ontslag om me te kunnen storten op wat ik écht wilde en mijn bekrachtiging op dat moment was mijn naam. Van de ene op de andere dag was ik niet langer Jan, maar Janosh.

Janosh is oorspronkelijk mijn bijnaam. Ik kom uit een familie waarin zo’n beetje alle mannen Jan heten en om ze uit elkaar te kunnen houden, werden er bijnamen bedacht. Toen ik voor het eerst contact kreeg met mijn gids Saïe, sprak hij me aan met deze bijnaam. Ik weet niet goed waarom, maar het voelde meteen goed, alsof Janosh de naam was van de persoon die altijd al in me had gezeten en nu ontwaakte. Als ik dacht aan wie Janosh werkelijk is, dan zag ik nooit het beeld van de verlegen man die ik toen was, met zijn goede bedoelingen en slechte gewoontes. Wie ik zag, was de man die ik geworden ben. Ik zag iemand met passie, zelfvertrouwen en complete toewijding aan zijn levenswerk. Ergens heb ik altijd geweten dat ik daar naar onderweg was, al is het feit dat ik nu echt zo in het leven sta voor mij nog steeds magie.

KLEUR BEKENNEN
Waarom ik dit deel, is omdat ik een indruk wil geven van hoe belangrijk het is om je intenties te bekrachtigen. Voor mij was de naam Janosh een sleutel. Het bracht voor mij alle werelden samen (lees ook Bekrachtiging en de drie werelden samenbrengen). Ineens durfde ik door de deur van mijn nieuwe creatie te stappen en voelde ik heel duidelijk hoe ik mijn diepste waarom naar buiten wilde brengen. Het is niet dat dit de enige manier voor mij was. Natuurlijk waren er meer opties om iets voor mensen te kunnen betekenen. Ik had ook coach kunnen worden of de politiek in kunnen gaan. Ook via die wegen was mijn intentie hetzelfde gebleven. Waar het om gaat, is dat ik voelde dat ik kleur moest bekennen en dat de naam Janosh, hoe simpel ook, alle kanalen voor me opende. Het was alsof ik ineens wist waar ik moest beginnen en wat mij te doen stond. 

 

Was ik daarmee automatisch een inspiratiebron? Nee. Werd ik ineens minder verlegen? Zeker niet! Maar ik heb ook niet hoeven knokken om de man te worden die ik in mijn dromen zag, integendeel: de verandering is op een natuurlijke wijze ontstaan. Door alleen al de naam Janosh aan te nemen, kwam er een beweging op gang. Ik veranderde mijn patronen; werd me bewust van mijn gedrag. Ik had gevoelsmatig iets om voor te gaan, een project waar ik gepassioneerd mijn tanden in kon zetten. De weg lag open om naar de diepste kern van het leven op zoek te gaan en mijn antwoorden als Janosh te presenteren. Alles werd makkelijker met die naam, die ik nog steeds ervaar als mijn ware Ik. 

 

STAP DOOR DE DEUR

Bekrachtiging is belangrijk en hoeft niet complex te zijn. Het gaat niet om het creëren van een plan, een imago of een project waar je dagelijks mee bezig kunt. Waar het om gaat, is dat je je voeten in de aarde zet. Dat je vanuit een dieper besef van wie je bent de juiste schakeling naar 3D maakt, waarin je de energie een vorm geeft. Je kiest een deur en daar stap je doorheen, met lef en in vertrouwen.

Wat ik in mijn workshops en presentaties vaak tegenkom, is dat mensen op meerdere vlakken tegelijk actief willen zijn en achterdeurtjes openhouden. Ze durven niet volledig ergens voor te gaan en daarom komt hun verhaal ook niet over. Als je ze vraagt wie ze zijn en wat ze willen manifesteren, komen ze met een uitgebreid verhaal waar geen touw aan vast te knopen is. Zoals je inmiddels weet, zijn intenties kort en bondig, zo ook de bekrachtiging ervan. Uitgebreide verhalen bevestigen alleen maar dat iemand nog niet in staat is om z’n energie en inspiratie te gronden. Het is alsof je wordt meegenomen in andermans gedachtepatroon, dat meestal vaag en onsamenhangend is.

Hoe je een intentie bekrachtigt? Een naam kan helpen, of een woord waar je gelijk enthousiast van wordt. Het moet iets zijn waar je makkelijk over kunt praten, iets waar je bij wijze van spreken uren over kunt fantaseren en wat voelt als een onderdeel van jou. Alleen al door erover te praten, moet de energie gaan stromen, alsof je inspiratie uit het universum plukt en via je voeten in de aarde plant. Dat gevoel krijg je niet zomaar, want je moet er iets voor doen. Je moet onderzoeken welke keuzes je zou willen maken om jouw intentie in de wereld te zetten en goed voelen of het ook de bedoeling is. Zo ja, maak dan die keuze en krabbel niet meer terug. Creëer niet meerdere versies van jezelf, want dat leidt tot verwarring. Durf dus ook te stoppen met dingen die niet bij jouw intentie passen; uiteindelijk werken ze je alleen maar tegen. 

Laat deze fase je inspireren om jezelf krachtig neer te zetten. Stap door de deur van jouw gekozen toekomst en weet dat als jouw intentie klopt, je geen fouten kunt maken.

Van hart tot hart,

Janosh

{terug naar boven}