INTENTIES EN

DE KUNST VAN

CREËREN.

"All that counts in life is intention."

Andrea Bocelli

 

Hoera! We zijn gestart! Met het oog op grote veranderingen in ons leven gaan we 64 dagen met elkaar op reis. Er is veel om te delen en ik hoop dat jij er net zoveel zin in hebt als ik. Als je dit leest, heb je waarschijnlijk eerst Sleutels tot jouw roeping gedaan. Is dat niet zo, dan maakt dat niks uit. De lijn van deze workshop is anders en zo zijn er geen voorlopers of achterblijvers. We gaan gelijk op en onderweg zullen we elkaar nodig hebben. Je komt namelijk in fases terecht waarin je getest wordt op je wilskracht. In die fases is het een fijn gevoel als je weet dat er meer deelnemers zijn die ervaren wat jij ervaart.

 

Daarom wil ik je inspireren om verbonden te blijven door de Webinars live bij te wonen. We creëren een sterke energie als we op hetzelfde moment verbinden en geloof me: dat werkt door in jouw proces. Je bent automatisch meer gemotiveerd om je grenzen te verleggen en door te zetten als het even niet gaat. Word ook lid van de besloten Facebook groep en geef je reactie op de berichten die we plaatsen. Door betrokken te zijn, ga je mee op de energie van de groep en groei je sneller!

DE KUNST VAN CREËREN

Toen ik Sleutels tot jouw roeping ontwikkelde, had ik niet het plan om gelijk met een vervolg te komen. Het is ook voor het eerst dat ik dat doe. In het verleden deed ik om de zoveel tijd een nieuwe online workshop en daar ging ik dan zeker een jaar mee door. Nu voelde ik vrijwel direct dat er nog iets achteraan moest. Ik voelde dat er naast het ontdekken van wie je bent en wat je roeping is, bij veel mensen nog een andere en misschien nog wel grotere behoefte is: jezelf neerzetten in de wereld. Velen hebben er moeite mee om hun diepste verlangens te verankeren in het aardse, deels omdat ze niet bij hun gevoel komen, maar ook omdat ze niet weten hoe of waar te beginnen. Dat komt omdat niemand ons heeft geleerd hoe we op een natuurlijke manier moeten creëren. We zijn zogezegd geprogrammeerd met kennis en vaardigheden, maar het echte besef van hoe creatie werkt, wordt ons niet bijgebracht. 

Als ik het simpel mag verwoorden: we kennen de kunstjes, maar niet het proces. Wat er op emotioneel vlak gebeurt als je een veranderingsproces ingaat, dat is voor de meeste van ons een raadsel. Daardoor lopen we herhaaldelijk vast in ons gevoel en komen we alleen tot manifestatie door keihard te knokken. Op een onnatuurlijke manier duwen we onszelf door barrières heen zonder te begrijpen waar we werkelijk doorheen gaan. Dit creëert de overtuiging dat je alleen groeit door te lijden. Ik geloof daar niet in en met de jaren heb ik bij mezelf en vele anderen gezien dat ‘t ook niet zo hoeft te zijn. Succesvol manifesteren is een kwestie van jezelf kennen en op een natuurlijke flow gaan. Je moet aanvoelen wanneer het jouw tijd is om te zaaien en wanneer je eraan toe bent om te oogsten. Zelf noem ik dat: de kunst van creëren.

 

KLOPT JOUW INTENTIE?

Er zijn op dit moment maar weinig voorbeelden van mensen die de kunst van creëren echt beheersen. Daarmee bedoel ik het kunnen herhalen van patronen die leiden tot manifestatie, zonder destructief te zijn. Er zijn genoeg mensen op deze wereld die hun droom hebben waargemaakt, maar als je écht goed kijkt, zie je dat ze op een bepaald vlak onder hun eigen succes lijden. De een ziet z’n familie te weinig, de ander lijdt onder een ongezonde manier van leven en weer een ander bezwijkt onder de druk en grijpt naar verdovende middelen. De prijs die men betaalt om grootse dingen te doen, is hoog. Dan heb ik ’t niet over de tijd en energie die geïnvesteerd wordt, maar over de emotionele druk die erbij komt kijken. Constant blijven knokken om te kunnen groeien, houdt een keer op. Je kunt jezelf maar tot zo ver blijven pushen voordat je verkrampt, geestelijk instort of naar iets buiten jezelf op zoek gaat om door te blijven gaan. 

Dit brengt mij bij de kern van deze workshop en waar het allemaal om gaat. Sleutels tot manifestatie is geen ticket naar het beloofde land van overvloed. Ik ga je geen kennis geven of trucs leren om in één klap te bereiken wat je wilt. Wat ik je geef, is een ingang tot een dieper deel van jezelf; tot een natuurlijke kracht die in jou zit. Die kracht heeft niets te maken met knokken of doorzetten, maar alles met bewustzijn. Zelf ervaar ik die kracht als ik contact maak met wie ik ben en niet met wie ik probeer te zijn. Het is een valkuil van ons allemaal: proberen te zijn wie je niet bent. Het gevolg is dat je iets gaat doen wat je eigenlijk niet wilt en ten slotte manifesteert waar je niet gelukkig van wordt. Zo is alles terug te voeren op het thema van deze eerste fase: klopt jouw intentie?

 

HET MOET UIT JEZELF KOMEN

Ik weet nog goed dat ik een tijdlang heb gedacht dat ik iets moest gaan doen in de zakenwereld. Dat kwam omdat er herhaaldelijk mensen op mijn pad kwamen die mij wilden uitnodigen om activaties te doen voor het bedrijf waarvoor ze werken. Er zaten een paar grote organisaties tussen en dan ben je al snel geneigd te zeggen: zo’n kans mag ik niet laten liggen! Destijds dacht ik zo, alleen vergat ik iets: ik was niet zeker van mijn intentie. Er was iets in mij dat niet resoneerde met het plan om workshops bij bedrijven te doen. Ik kon het niet goed uitleggen, maar ergens in mij blokkeerde de energie zodra ik een samenwerking probeerde aan te gaan. Het was niet dat ik me niet aan mijn afspraken hield, maar ik deed ook niet meer dan het nodige. Bijna alles voelde als een stap teveel. 

Een voorbeeld was toen ik in Barcelona voor een groepje managers van Mercedes Benz een presentatie mocht geven. Het was op initiatief van mijn toenmalige host, die voor mij z’n nek had uitgestoken om een afspraak te regelen. De autodealer stemde in en nodigde ons uit in zijn autozaak. De beste man had een groot netwerk in de zakenwereld en als ’t werkelijk mijn intentie was om in de zakenwereld naam te maken, dan had ik in Spanje nu waarschijnlijk voor miljoenenbedrijven gepresenteerd. Maar mijn eigen host hield me de spiegel voor. Hij werkte zich drie slagen in de rondte om van die ene presentatie een succes te maken en zelf stond ik erbij, me afvragend waarom ik niet met het zweet op mijn voorhoofd stond. Ik was niet eens gespannen en eigenlijk ook niet gemotiveerd. Kijk ik erop terug, dan moet ik eerlijk zijn: mijn intentie was niet om iets in de zakenwereld te bereiken. Het was me aangepraat. Logisch dus dat ’t bij die ene presentatie is gebleven.

In dezelfde periode was ik ook mijn boek God ontmoet God aan het schrijven en dat voelde totaal anders. Niemand hoefde mij daar voor te motiveren. Als ik maar even de tijd had, klapte ik meteen mijn laptop uit om weer een stukje te schrijven. Ik kon haast aan niks anders denken dan aan het boek en zo verliep de weg naar manifestatie als vanzelf. Overigens was mijn intentie niet eens om het verhaal uit te brengen. Dat idee kwam pas later. Mijn intentie was om een dialoog met mijn gids Saïe te starten om te ontdekken waar ik met dit project naar onderweg ben, een dialoog die ruim anderhalf jaar heeft geduurd. Het was een prachtig proces, waarin ik veel over mezelf en het leven ontdekt heb. Bovenal was ik gedreven tot het eind. Niets of niemand kon mij stoppen om de antwoorden in mezelf te vinden. 

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat als de intentie klopt, alle kaders wegvallen. Ineens ben je niet meer bezig met randzaken, maar puur en alleen met wat echt telt: de essentie. Via welke weg je er ook moet komen, je komt er, omdat jij voelt waarom je doet wat je doet. Daarom is de intentie zo ontzettend belangrijk. Maar het moet uit jezelf komen, anders begeef je je op een doodlopende weg. Neem mijn boek als voorbeeld: er was niemand die mij de opdracht gaf om het te schrijven, want het kwam uit mij. Ik wilde dit. En omdat ík het wilde en mijn intentie klopte, was het boek een van mijn mooiste creaties. Als ik ’t opensla, denk ik niet aan hoeveel ik ervan verkocht heb. Ik denk niet aan wat ik destijds fout heb gedaan of wat ik zou moeten veranderen. Het enige wat ik voel als ik het verhaal teruglees, is dat het perfect is. Deze creatie is voltooid. Het is nu een waardevol stukje van mijn leven.

Nu is mijn vraag aan jou: wat is jouw intentie? Waarom doe jij deze workshop? Waar ga jij je de komende 64 dagen op richten? Een tip van mijn kant: wees niet te bescheiden. Durf groot te denken en jezelf uit te dagen. Maar blijf wel bij jezelf. Laat je absoluut niet beïnvloeden door wat anderen zeggen of wat je meekrijgt van de media. Neem heel bewust een paar momenten waarop je in stilte gaat en waarbij je jezelf afvraagt: wat wil ik nu werkelijk? Wat kan mij nú gelukkig maken? Als je dat al weet of je komt erachter, dan wens ik je heel veel inspiratie en succes. Mijn intentie is in ieder geval duidelijk: ik wil de kunst van creëren onderdeel van ons leven maken!

Van hart tot hart,


Janosh
 


 

{terug naar boven}