SLEUTEL 8

DANKBAARHEID

De cyclus eindigt. Een korte fase van reflectie is ons laatste station. Daarmee voltooien we de reis die we 30 dagen geleden zijn gestart. De bedoeling is nu dat je de energie afbouwt, wat betekent: even gas terugnemen en jezelf de tijd gunnen om alles wat je hebt ervaren te verwerken. Gebruik de komende twee dagen om jezelf weer op te laden, voordat je straks aan de nieuwe cyclus begint.

Dit is een fase die vaak vergeten wordt, maar die net zo belangrijk is als alle andere fases. Jezelf belonen voor wat je neerzet, helpt je om de waarde ervan te (blijven) voelen en te zien waar je toe in staat bent. Wees dan ook dankbaar als je terugkijkt op de afgelopen periode. Je hebt wekenlang geïnvesteerd in een nieuwe creatie en jezelf op allerlei fronten uitgedaagd. Geniet van deze overgangsfase, met jouw laatste sleutel Dankbaarheid.

DE PUZZEL LEGGEN

Een echte creator heeft vele eigenschappen, maar als er één is die niet mag ontbreken, dan is het wel dankbaarheid. Hoe slim, sterk of actief je ook bent geweest in de afgelopen weken, het telt niet als je geen moment neemt om er dankbaar op terug te kijken. Dit is niet alleen goed voor je motivatie, maar ook essentieel om de overgang naar de volgende cyclus te maken. Elk mens heeft namelijk een natuurlijke behoefte aan ritme - dat zit in ons systeem. Het verklaart waarom we iets waar we aan beginnen ook willen afmaken en waarom we uit ons doen raken als dit niet gebeurt.

Heb je wel eens een puzzel van 1000 stukjes gelegd? Stop je dan als er nog maar twee stukjes over zijn? Waarschijnlijk niet. Je wilt de puzzel afmaken, het complete resultaat zien. De laatste stukjes in de doos laten liggen, zou gek zijn. Zo is het eigenlijk met alles. Iets waar je aan begint, wil je ook afmaken. Doe je dat niet, dan ga je tegen je natuur in. Het onderbewustzijn stelt het proces uit, totdat jij besluit om ermee verder te gaan en het af te ronden. Je kunt gerust een aantal dingen tijdelijk in de ijskast zetten, maar te veel van deze 'hangende processen' zorgt voor een onzeker bestaan. Je hebt dan geen rust in je hoofd en kunt nieuwe veranderingen moeilijk verwerken. Je hebt er gewoon geen ruimte voor, want de ijskast zit zo goed als vol!

 

DE FINISH

Dankbaarheid is de sleutel om je creatieproces in een natuurlijk ritme te brengen. Het markeert de finish en tegelijkertijd de start van een nieuwe ronde. Voordat je over de streep komt, is het belangrijk om nog een laatste keer achterom te kijken en te zien welke weg je hebt afgelegd. Ook als het geen makkelijke weg was en je liever niet herinnerd wordt aan confronterende situaties, moet je het kunnen opbrengen om dankbaar te zijn. De ervaringen hebben je wijzer gemaakt. Ze hebben je laten groeien en jou dichter bij je manifestatie gebracht. Door er zo naar te kijken, verandert de energie en krijg je geen spijt van je keuzes. Je zult beter aarden in de nieuwe realiteit.

Neem deze fase de tijd om alles nog eens voorbij te laten komen. Ga in gedachten terug en bedank iedereen die de afgelopen weken aan jouw creatieproces heeft bijgedragen. Dank ze voor hun tijd, hun betrokkenheid en het feit dat ze jou de spiegel voor hebben gehouden. En vergeet ten slotte niet jezelf te bedanken, voor de keuze die jij maakte om aan deze reis te beginnen.

{terug naar boven}