SLEUTEL 7

MANIFESTATIE

Hoera! We hebben de eindfase bereikt! Je hebt alles gedaan wat je moest doen en bent tot manifestatie gekomen. Of toch niet? Is het proces nog niet klaar? Heb je nog niet bereikt wat je wilde? Had je gehoopt dat je ‘t wel zou bereiken? En zo ja, ben je nu dan teleurgesteld?

 

Of je er nu alles aan gedaan hebt om te manifesteren wat je wilt of niet, de kans is klein dat je in deze fase al klaar bent. Dat is ook nooit het doel van deze reis geweest. In de inleiding staat letterlijk: ‘Je doorloopt als het ware een cyclus die je kunt herhalen zo vaak als je wilt om je succes te vergroten…’ De nadruk ligt hier op het woord herhalen. Alleen door keer op keer dezelfde disciplines toe te passen en trouw te blijven aan je koers, komt jouw gekozen toekomst dichterbij. Daarom is deze fase niet het eindpunt – hij komt nog vaak voorbij. De komende vier dagen zijn jouw laatste dagen om de oogst van deze cyclus binnen te halen. Maak af waar je mee bezig was, zet de puntjes op de i en evalueer het gehele proces, met jouw zevende sleutel Manifestatie.

 

OOGSTEN EN EVALUEREN

Als we terugkijken op de afgelopen weken, wat is er dan gebeurd? Je hebt een sterke intentie gezet die jou heeft uitgedaagd. Deze intentie heb je bekrachtigd met een totem, zodat het gevoel tastbaar werd – je bracht de frequentie naar de aarde. Vervolgens creëerde je portalen om contact met de toekomst te leggen. Je zag het plaatje van waar je naartoe wilt en deze heb je vervolgens verankerd in jezelf door je te storten op een actieplan. Zo werd de weg zichtbaar en groeide het geloof in jouw ultieme creatie. Maar toen kwam er weerstand, want je moest uit je comfort zone. Wat je wekenlang voor jezelf hield, moest nu naar buiten. Je omgeving hield je de spiegel voor en waarschijnlijk verliep niet alles zoals je wilde, maar je hield vol. Je bleef trouw aan jezelf en zette door. Vervolgens werd het makkelijker. Er kwam weer tempo in het proces en je pakte door. Moeilijke taken gaven je voldoening en nu sta je hier, op het punt om te oogsten wat je hebt gezaaid.

 

Als de oogst je tegenvalt, is dat niet erg. Het is zelfs begrijpelijk. Nadat je hebt gezien waar je naar onderweg bent, wil je er ook het liefst zo snel mogelijk heen. Dat is positief; het zegt iets over je wilskracht. Het feit dat je van de toekomst moet terugschakelen naar het heden en daarin ontdekt dat het allemaal niet in één keer lukt, is iets dat je moet accepteren. Grootsheid komt in kleine stappen. En elke stap moet je evalueren om te zien of je goed op koers ligt. Daarom is ‘t nu tijd om af te ronden waar je mee bezig was en te kijken of je aanpak klopt. Ben je gegroeid? Is je leven veranderd? Heb je de juiste stappen gezet? Heb je jezelf genoeg uitgedaagd? Ga na hoe het proces verlopen is en bepaal wat je in de volgende ronde anders kunt doen.

OUDE BAGAGE

Zoals jij nu begrijpt, is manifestatie geen reis van A naar B. Je start een verandering in jezelf op en jouw werkelijkheid verandert mee. Je kijkt anders naar bepaalde situaties. Je kijkt anders naar de mensen om je heen. In de fase van manifestatie beslis je of deze nieuwe werkelijkheid definitief wordt, met als gevolg dat de comfort zone waar je uit bent gestapt, vervangen wordt door een nieuwe. Met andere woorden: het lijntje met vroeger wordt doorgeknipt.

 

Wanneer je de kunst van creëren eigen maakt, zal je merken dat elke keer dat je bijna tot manifestatie komt, er plotseling dingen gebeuren die je terugwerpen op het verleden. Ineens komen er mensen of situaties op je pad waar je niet op gerekend had, niet om je dwars te zitten, maar eerder als een soort pop-up: ‘Weet je zeker dat je mij los wilt laten?’ Wat er namelijk de komende dagen zal gebeuren, is dat je onderbewustzijn gaat schakelen. Het legt verbanden en integreert patronen die horen bij jouw nieuwe werkelijkheid. In dat proces vraagt het om bevestiging om oude bagage op te ruimen. Wat niet langer bijdraagt aan jouw groei en geluk, zal worden verwijderd uit je systeem, zodat je makkelijker kunt aarden in de nieuwe realiteit. In de praktijk kan het betekenen dat je zomaar mensen van vroeger tegenkomt of op rare momenten ergens aan herinnerd wordt. Dit kan verwarrende situaties opleveren, maar blijf het zien zoals het is: een laatste check voordat je in de nieuwe realiteit stapt!

{terug naar boven}