SLEUTEL 5

WEERSTAND

Er zijn nu vier sleutels geactiveerd op de reis naar manifestatie. Daarmee is het tweede deel van deze cyclus aangebroken, waarin je mag gaan oogsten wat je in de vorige fases hebt gezaaid. Maar om tot een geslaagd einde te komen, moeten er nog een paar belangrijke hordes genomen worden. De grootste komt nu. Het zal je misschien verrassen, maar de komende zes dagen worden gekenmerkt door weerstand. Na alles wat je hebt gezaaid met de vorige sleutels, is de kans groot dat er nu een gevecht in jou ontstaat. Je komt terug van een piek in het creatieproces en dat veroorzaakt dat je gevoelsmatig moet zoeken naar het evenwicht. Bereid je voor: deze fase onderga je een lastige test, met jouw vijfde sleutel Weerstand.

GEWOON ACCEPTEREN

Als je je nu afvraagt waarom je in deze fase weerstand zou moeten ervaren, heb je in de vorige fase iets laten liggen. Het kan zijn dat je te voorzichtig bent omdat je nog niet volledig durft te gaan staan voor wat je wilt. Kijk in dat geval nog eens kritisch naar je actieplan, want wat je zou moeten voelen als je er contact mee maakt, is een groot, intens, beangstigend verlangen! Wat als jouw beeld van de toekomst straks werkelijkheid wordt? Die vraag alleen al zou van alles met je moeten doen.

Met de verantwoordelijkheid die je neemt voor het actieplan dat je hebt gemaakt, komt er een krachtige energie in je vrij. Het is alsof je wordt ontketend. Ineens zie je de weg en raak je ervan overtuigd dat wat je wilt manifesteren écht binnen bereik ligt. Die spirit heb je nodig, anders kom je niet ver. Maar realiseer je ook dat niet iedereen gebaat is bij de verandering die je hebt opgestart en dat jouw acties kunnen leiden tot botsingen, innerlijke conflicten en vervelende dilemma's. Je kunt ertegen vechten of er onderuit proberen te komen, maar beter is om het maar gewoon te accepteren: welke route je ook neemt, weerstand hoort bij het proces. 

HUMOR EN TACT

Niets is zo vervelend als een omgeving die niet meewerkt om jou daar te brengen waar je uit wilt komen. Als je eenmaal begonnen bent met het uitvoeren van de acties die je gepland hebt en je merkt dat je tegenslagen krijgt waar je niet op was voorbereid, kan er flinke weerstand in jezelf ontstaan. Redenen kunnen zijn dat mensen je confronteren, teleurstellen, niet erkennen, tegenwerken, over je roddelen, hun hulp niet willen verlenen, je van het pad af willen leiden of van alles doen om je dwars te zitten. Het kan ook zijn dat je stuit op situaties waar je liever niet mee geconfronteerd wordt, zoals angst, onheil, competitie, crises, boetes, gebrek aan geld, regels en wetten waar je niet omheen kunt of contracten waar je aan vastzit. Hoe moeilijk 't ook is in deze fase, waarin je het liefst je verlangen met de hele wereld deelt, onthoud deze woorden goed: weerstand hoort erbij. 

Wat in deze fase helpt, zijn twee ingrediënten waarmee je elke tegenslag de baas bent: humor en tact. Leer om de humor van situaties in te zien. Daarmee hef je automatisch de weerstand in jezelf op en keer je terug naar het optimisme dat je had toen je aan het proces begon. Om ook de weerstand in anderen op te heffen, is gevoel voor tact belangrijk. Zij die jou tegenwerken, doen dat in de eerste plaats uit onmacht. Ze voelen zich door jou geïntimideerd en projecteren hun eigen frustraties. Wat zeker niet helpt, is er tegenin gaan door hun gedrag te veroordelen. Daarmee verlaag je je energie. Wees tactvol, heb geduld met deze mensen en geef ze de ruimte om hun verhaal te vertellen. Veroordeel niemand in deze fase, maar verdien respect door in je kracht te blijven staan.

{terug naar boven}