SLEUTEL 4

VERANKERING

Creëren in een natuurlijk ritme verloopt in cycli van zaaien en oogsten. De eerste helft van deze cyclus (zaaien) is nu bijna voltooid. Je hebt een intentie gezet, deze bekrachtigd en geprojecteerd op de toekomst. Als het goed is, voel je nu waar je naar onderweg bent en de komende vier dagen ga je dat toekomstbeeld in jezelf verankeren. Je gaat aan de slag met een concreet actieplan, dat ervoor zorgt dat je dichter bij je bestemming komt. Durf te gaan staan voor wat je wilt creëren, met behulp van jouw vierde sleutel Verankering.

VAN 'IK DOE' NAAR 'IK BEN'

Overzicht en duidelijkheid: dat is waar het nu om gaat. Door definitief keuzes te maken over wat je fysiek gaat doen om tot manifestatie te komen, trek je de energie die nu om je heen hangt naar binnen. Je maakt het onderdeel van jou en dat is een krachtig gevoel. Je hoeft dan niet meer na te denken over hoe je dingen zegt of overbrengt, omdat jij belichaamt waar je in gelooft. Je straalt het volledig uit. Zo zet je jezelf stevig neer, met een houding die zegt dat je niet zomaar iets doet, maar dat jij bent wat je doet.

De overstap van 'ik doe' naar 'ik ben' is cruciaal in het creatieproces. Durf je gevoelsmatig niet te gaan staan voor wat je wilt, dan heeft 't geen zin om verder te gaan, want je zult altijd afhankelijk zijn van je omgeving. Mensen die blijven hangen op dit punt, zijn gevoelig voor reacties van anderen. Ze kunnen dramatisch reageren op kritiek en zomaar de handdoek in de ring te gooien. 'Zie je wel? Het lukt toch niet!' vertellen ze zichzelf, terwijl ze met hun vinger wijzen naar alles wat in hun beleving niet klopt. Maar de echte reden dat ze niet verder komen, is omdat er geen overtuiging in hun acties zit. Ze gaan niet staan voor wat ze echt willen en daardoor blijft het bij aarzelende pogingen om iets te proberen.

Als je moeite hebt met het gronden van inspiratie, is Verankering een hele waardevolle sleutel. Het haalt je uit de abstracte sfeer en geeft je de kracht om verantwoordelijkheden te nemen. Zo activeer je de leider in jezelf en komt het leven waar je van droomt ineens een stuk dichterbij. Je praat er makkelijker over, je stelt je niet meer bescheiden op. Elke stap in de goede richting maakt de verankering in jou sterker. Deze overstap van 'ik doe' naar 'ik ben' is het keerpunt van onze reis naar manifestatie, waarna het proces van oogsten mag beginnen. 

{terug naar boven}