SLEUTEL 4

VERANKERING

CREËER EEN ACTIEPLAN

In de vorige fase heb je via portalen een brug naar jouw creatie in de toekomst geslagen. Wellicht heb je al een en ander gedaan om dichter bij dat punt te komen, maar met deze opdracht ga je definitief de overstap maken. Het is de laatste stap in het proces van zaaien, voordat we overgaan op oogsten. Neem deze opdracht daarom heel serieus, want hierna is er geen weg meer terug!

Wat je gaat doen in deze fase, is een concreet actieplan opstellen. Vaak beginnen we hier veel te vroeg mee en blijkt onderweg dat we door gebrek aan inzicht ons plan moeten veranderen. Nu ligt dat anders. Je hebt een sterke intentie gezet en deze bekrachtigd, vervolgens informatie verzameld in afstemming op de toekomst en gewacht op het juiste moment om hier iets mee te doen. Dat moment is nu gekomen. Als we al het voorgaande beschouwen als het kanaliseren van jouw creatie, dan is dit de logische vervolgstap: een effectief actieplan maken die je tot uitvoering gaat brengen.

Als je deze opdracht goed wil uitvoeren, zorg dan dat je geen ruimte overlaat voor twijfel. Stel een lijst met concrete acties op, het liefst met datum en/of locatie erbij. Durf knopen door te hakken en beperk je tot taken die je in de komende twee weken kunt uitvoeren. Onthoud dat deze fase is gericht op duidelijkheid. Stel jezelf daarom constant de vraag: wat kan ik doen om te manifesteren wat ik wil?

Voorbeelden van wat past in een actieplan:

Advies opvragen

Promotieplan schrijven

Contract tekenen

Mensen mobiliseren

Hulpmiddelen aanschaffen

Locatie afhuren
Samenwerkingen starten

Afspraak met een drukker maken

Website (laten) ontwerpen

Vliegticket boeken

Beurs bezoeken

Uitnodigingen versturen

Boek bestellen

Bijeenkomst plannen

Offerte opvragen

Budget reserveren

{terug naar boven}