SLEUTEL 2

BEKRACHTIGING

CREËER JOUW TOTEM

Er is iets dat in jou borrelt en dat moet naar buiten. Het moet een vorm krijgen. Je moet het kunnen vasthouden en benoemen. Daarom is de opdracht van deze fase om jouw eigen 'totem' te creëren. Een totem is een voorwerp dat een symbolische betekenis voor je heeft en waarmee jouw intentie tastbaar wordt. Het staat symbool voor wat je wilt manifesteren en helpt je om de energie naar de aarde te brengen.

Een totem kan heel inspirerend zijn, omdat het fysiek is. Het transporteert energie en spontane ingevingen naar het stoffelijke niveau, waar het vorm mag krijgen en kan gaan leven. Een totem is niet hetzelfde als een boeddha-beeldje of een kruisje, want het is nooit gekoppeld aan een stroming of religie. Een totem is heel persoonlijk. Het heeft alleen waarde voor de creator zelf.

Voor deze opdracht geldt: houd het simpel. Koop iets dat meteen tot de verbeelding spreekt. Maar wees wel kieskeurig! Koop niet zomaar een cadeautje voor jezelf, want dat is het niet. Jouw totem is iets waar jouw fantasie direct van op hol slaat, elke keer dat je er contact mee maakt. Het moet voelen als een kanaal. Zodra je het vast hebt of je kijkt ernaar, opent zich de weg. Het voelt dan alsof je jezelf ontmoet in de toekomst; alsof je contact maakt met de Nieuwe Jij. Overigens hoef je er niet per se voor de stad in, want je kunt jouw totem ook zelf maken. Heb je bijvoorbeeld de intentie om mensen te inspireren met woorden, scheur dan een pagina uit je favoriete boek en lijst 'm in. Heb je sterk het gevoel dat je je wilt inzetten voor het beschermen van de natuur, ga dan op zoek naar een mooie steen en laat 'm slijpen of maak iets moois van hout of bladeren. Wees creatief en besteed er voldoende tijd aan. Stop jouw energie in jouw totem en bekrachtig daarmee jouw intenties!

{terug naar boven}