SLEUTEL 2

In de eerste fase heb je een intentie gezet. Als het goed is, heb je nu duidelijk waarom je aan deze workshop begonnen bent. Nu is het tijd om de eerste zaadjes te gaan planten. Zie het voorgaande als het verkennen van je gevoel om de koers te bepalen. De komende vier dagen ga je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk die koers gaat volgen. Je gaat jezelf verbinden aan het proces door je gevoel zichtbaar te maken. De intentie mag nu vorm krijgen en daarom is jouw tweede sleutel Bekrachtiging.

EEN SPANNENDE FASE

Dit is een spannende fase en om meerdere redenen. In de eerste plaats omdat je kleur gaat bekennen. Het waarom gaat over in het hoe. Hoe ga je van start? Hoe breng je de beweging op gang? Door in jezelf de juiste knop te vinden, opent zich het kanaal naar manifestatie en ben je in staat om krachtig standpunten in te nemen en concrete afspraken met jezelf te maken over hoe je te werk gaat. Zo geef je jezelf het startsignaal: de reis gaat nu écht beginnen en vanaf nu kijk ik niet meer achterom! 

Wat ook voor spanning kan zorgen, is de gedachte dat je nu werkelijk gaat voor wat je wilt. Vaak zijn we daar bang voor, omdat we sterke overtuigingen hebben die ons vertellen dat we 't niet waard zijn. Dat gevoel van 'het niet waard zijn' zorgt er onbewust voor dat je dingen uitstelt of laat liggen. Maar wat als je dat kunt overwinnen door nu in het diepe te springen? Alle vrijheid en geen excuses meer. Niets of niemand meer om je achter te verschuilen. Durf jij die verantwoordelijkheid te nemen?

WEES GEDULDIG

Of je de komende dagen weerstand ervaart, is afhankelijk van wat voor persoon je bent. Sommige mensen leven voor de spanning die deze fase opwekt en krijgen er een kick van. Dit zijn types die (als ze eenmaal het licht gezien hebben) acuut stoppen met slechte gewoontes en van de ene op de andere dag een compleet nieuwe leefstijl adopteren. Als je dit in jezelf herkent, dan kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat 't je niet snel genoeg gaat. Maar er zijn ook mensen die op een andere manier moeite hebben om door deze fase heen te komen, omdat ze maar moeilijk keuzes kunnen maken of het gevoel hebben dat ze alles perfect moeten doen. 

De truc om het maximale uit de komende vier dagen te halen, is om geduld te hebben. Veel mensen willen in deze fase al van alles doen en vastleggen. Hoewel je al concrete afspraken maakt, heeft het nog geen zin om allerlei plannen en ideëen uit te werken. Eerst moet het kanaal naar buiten geopend worden, zodat de energie vrij kan gaan stromen. Wacht dus even met je website en visitekaartjes; dat is nu nog niet belangrijk. Het enige wat je daarmee doet, is controle proberen te krijgen en daar gaat het nou juist niet om. Manifesteren is durven loslaten. Wees geduldig de komende dagen en vertrouw op de weg. Er komen nog meer dan genoeg momenten waarop je je mouwen mag opstropen!

 

{terug naar boven}