INTENTIE

SLEUTEL 1

Het is zover: de reis is begonnen! De komende 64 dagen staan volledig in het teken van jou en wat jij wilt creëren. Je gaat stappen zetten om te groeien en ervaren en jezelf uitdagen om nóg meer uit je leven te halen. Er zullen momenten zijn waarop je staat te springen en te juichen, maar ook momenten waarop je je afvraagt waar je aan begonnen bent. Accepteer de schommelingen in het proces. Dat hoort erbij. Voor de rest moet je er vooral van genieten. Er komt beweging in je leven en dat is op zich al iets om enthousiast over te zijn!

JOUW INTENTIE

Zoals bij elke creatie begint alles met een intentie. Je hebt een sterke wil nodig om iets te veranderen in je leven, zodat de energie kan gaan stromen. Intentie is daarom jouw eerste sleutel. Het is de brandstof waarmee je de reis naar manifestatie gaat afleggen. Kiezen voor verandering is spannend maar kan ook zeker allerlei angsten en emoties aan de oppervlakte brengen. Daarom moet je in elke situatie kunnen terugvallen op een sterke intentie, die jou vertelt waarom je aan de reis begonnen bent.  

Waarschijnlijk heb je voordat je je inschreef voor deze workshop al nagedacht over wat je wilt bereiken en geprobeerd 't heel concreet te maken. Als dat zo is, dan kan er in deze fase een conflict in jezelf ontstaan. Een intentie is namelijk niet hetzelfde als een doel stellen. Het is pure emotie. Daar kan het ratio, dat denkt in doelen en prestaties, niet bij. Sterke intenties zijn niet afhankelijk van wat je presteert of hoe je 't neerzet; ze vinden hun weg via elk kanaal dat zich opent. Daarom gaat 't er nu nog niet om wat je gaat doen, als meer om waarom je 't doet. Waarom doe jij deze workshop? Waarom wil jij verandering in je leven? Door jezelf deze vragen te stellen, creëer je een vertrekpunt. Het brengt je bij de creatiekracht in jou die wacht om geactiveerd te worden! 

WAAROM? DAAROM!

Hoe weet je nu of je intentie klopt? Hoe kun je erop vertrouwen dat je deze reis met de juiste energie begint? Een handig bruggetje is het 'waarom-daarom' principe. Dat is het idee dat je volledig beseft waarom jij doet wat je doet en geen behoefte voelt om dit aan mensen uit te leggen. Anderen kunnen je er niet vanaf brengen, wat ze ook proberen. Als iemand je vraagt waarom jij deze workshop doet en je komt met vage argumenten aan, weet je dat je een verkeerde intentie hebt. Een intentie zet je namelijk niet met een lang verhaal. Je moet 't in één adem kunnen uitspreken; luid en duidelijk. Een paar woorden zijn genoeg en het is belangrijk dat je ze voelt. Elke cel in jou moet ontwaken zodra jij deze intentie uitspreekt. Het moet voelen alsof je zegt: 'Daarom!'

Om deze reden is het belangrijk om goed te checken of dat wat je voor ogen had voordat we begonnen wel echt uit jou komt of dat je 't van iemand anders hebt. Veel mensen laten zich gemakkelijk verleiden tot het nastreven van iets waar ze zelf niet in geloven. Ze worden enthousiast gemaakt door een mooi einddoel, maar hebben gebrek aan intrisieke motivatie. Ze zijn afhankelijk van externe prikkels en als die er even niet zijn en 't komt aan op zelfdiscipline, blijkt de wilskracht niet groot genoeg en haakt men af. Denk maar eens aan de keren dat je zelf ergens aan begon wat je niet hebt afgemaakt. Was er echt sprake van een diep verlangen, iets dat écht belangrijk voor je was? Was het een proces dat begon met een sterke intentie? Of was het eerder een bevlieging? 

De intentie bepaalt de uitkomst. Zorg daarom dat jouw intentie klopt. Zorg dat je 't voelt in elke cel. Laat je niet beïnvloeden door wat anderen vinden dat je moet doen. Jij moet de richting bepalen, zodat je ook sterk genoeg bent om door te zetten wanneer dat moet.

{terug naar boven}