SLEUTEL 5 

 OVERVLOED 

De vijfde sleutel die leidt naar meesterschap, is de frequentie van Overvloed. Wanneer we hier contact mee maken, ontstaat het besef dat alles in de wereld in overvloed voor ons gecreëerd is. Alles is aanwezig om gezond, vermogend en gelukkig te kunnen zijn – we hoeven er alleen maar om te vragen. Daarbij moeten we verder kijken dan puur wat we bezitten of verdienen, want dat is niet meer dan een uitkomst van gemaakte keuzes in het verleden. Overvloed gaat over wat we onszelf waard vinden en dus wat we via intenties onszelf toe-eigenen, of het nu gaat om liefde, geld, materie of iets anders. 

De basisangst die gekoppeld is aan Overvloed, is de angst voor armoede. Dit heeft alles te maken met controle willen hebben over je bezit en zekerheden in het leven. Sommige mensen kunnen hier enorm op gefixeerd raken en denken dat ze alles bij elkaar moeten houden, terwijl ze eigenlijk weinig echte zekerheden hebben. Torenhoge ambities horen er ook vaak bij – dit ter compensatie van het gebrek dat dagelijks wordt ervaren.

Als je zelf ergens hard voor werkt en je kunt niet bedenken waarom je het doet behalve om veel geld te verdienen, weet je dat de angst voor armoede grip op je heeft. Rijk willen worden zegt namelijk niets over wie je bent en wat je wilt creëren. Het is een uitkomst, niet meer dan dat. Veel interessanter is het om dagelijks te ervaren dat je oneindig veel keuzes kunt maken om rijkdom te ervaren. Rijkdom is immers geen bedrag op je bankrekening; het is een bevredigend gevoel van enerzijds voelen wat je waard bent en anderzijds die waarde laten voortvloeien in de dingen die je dagelijks doet.

DE FREQUENTIE VAN OVERVLOED HELPT JE ERKENNEN DAT JE REEDS ALLES VOOR HANDEN HEBT OM JOUW DROMEN TE VERWEZENLIJKEN, ONGEACHT HOE GROOT JE AMBITIES ZIJN.

ACTIVATIE

Activeer jouw sleutel met de activatie Overvloed, die je helpt te erkennen dat je reeds alles voor handen hebt om jouw dromen te verwezenlijken, ongeacht hoe groot je ambities zijn. Zorg dat je lekker zit, dat niets je in de weg zit, maar zit wel rechtop. Focus op het midden van het scherm en doe de ademhalingen op het juiste moment. Voor een korte introductie over hoe een activatie werkt, klik op deze link.

OPDRACHT

De opdracht die hoort bij deze sleutel, is om je bron van creativiteit aan te boren. Overvloed is een gevoel dat groeit naarmate je meer en meer je fantasie gebruikt. Dit gaan we stimuleren met dagelijks een creatie-moment, dat tevens inspireert om nieuwe dingen uit te proberen. Plan deze opdracht in voor minimaal een uur en herhaal het elke dag. Probeer daarbij aan te voelen wanneer jouw creatieve uren aanbreken; voor de een is dit ’s ochtends al, voor de ander pas laat in de avond.

Wat je doet in het creatieve uur, mag je helemaal zelf weten. Het gaat er niet om dat je een doel bereikt, zolang je maar met iets bezig bent dat de fantasie prikkelt. Je kunt denken aan tekenen, knutselen, schilderen, schrijven of iets ontwerpen als een kleding- of meubelstuk. Wees creatief en probeer jezelf uit te dagen door steeds iets te doen wat je anders nooit doet. 

 

De bedoeling van deze opdracht is dat je het alleen doet. Hoewel anderen het vast leuk vinden om mee te kijken of misschien zelfs mee te doen, is het heel belangrijk voor je groei dat jij dit creatieve uurtje claimt. Het is jouw moment. Jouw opdracht. Zo hecht je waarde aan wat je doet en dus ook aan wie je bent. Wees niet fel of oordelend naar de ander als je je ruimte afbakent, maar breng het op een vriendelijke manier over. 

AFFIRMATIES

Ik hoor en spreek de waarheid.
Ik uit mij met heldere bedoelingen.
Creativiteit stroomt in mij.

WERKBOEK

In het werkboek kom je bij elke sleutel een aantal pagina's tegen. De eerste pagina is bedoeld om aantekeningen te maken tijdens de sessie met je therapeut. Op de tweede pagina zie je een vragenlijst. Vul deze in vóór het eerste gesprek met je therapeut - dit wordt gebruikt als input voor de sessie. 

Op de derde en vierde pagina kom je vragen tegen die verbonden zijn aan de sleutel, in dit geval Overvloed. Voel goed wat je hierop wilt antwoorden en neem er ruim de tijd voor (het hoeft niet in één keer). Het werkboek is een waardevol document waarin je gedurende de 100 dagen je proces bijhoudt. Zorg daarom dat je er zorgvuldig mee omgaat en dat je 't niet ergens laat slingeren!​